reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Intymny kącik - czyli naszę rozmowy o łóżkowych sprawach :)

reklama
A ten zastrzyk porównywalny jest z tabsami jeżeli chodzi o skuteczność ?? Ja bym sie trochę dygala właśnie ze wzg na samopoczucie ale zaglądam do ginki

On ma nawet większą skuteczność niż te tabletki jednoskładnikowe. I działa dłużej niż te 3 miesiące - tyle że lepiej nie ryzykować jak długo... czytałam że nawet do 8 miesięcy po nim wraca dopiero płodność.

Też się boje samopoczucia ale chyba bardziej boję się na tą chwilę 3 ciąży zwłaszcza ze póki karmię ciężko będzie mi wyczuć cykle.

Fifka, a Tobie ginka poleciła jakiś konkretny zastrzyk? Są różnych firm dostępne na rynku?

Fifka my z m w sumie nigdy sie niczym nie zabezpieczalismy, stosunek przerywany, tzn m sie pilnuje..hehhe no i wpadki nie bylo, Alex wystarany, Viki tez, a o Emilka to 2 lata sie staralismy, i tak sie zastanawiam czy zaufac m i by zostac przy tym... w sumie to najwyzej wpadka bedzie hehehe.
Ale czekam na wiesci o samopoczuciu, choc wiadomo kazdy inaczej moze zareagowac, a ja naeet tabletek nigdy nie bralam wiec nie wiem jak zareaguje...

ja tez myslalm o tych zastrzykach ale ginka powiedziala mi ze wlasnei tabsy mozna odstawic a zastrzyku nie cofniesz ale tez mowila cos ze mozna na poczatku brac tabletki z tym samym skladem co zastrzyk i sprawdzic jak sie bedzie kobieta czuc i jak ok to wtedy zastrzyk . :-pbo jednak to wygoda na 3 miesiace zadnych gumek, zadnych tabletek, i nie trzeba sie martwic ze sie zajdzie i dzidzia wrosnei w spirale .;(

a no ja przy karmieniu luski bralam tabsy jednoskladnikowe :)

ja przy wypisie, po porodzie, od razu dostalam tabletki Lueva, nikt mnie nawet nie pytal czy chce, czy nie:) i kazali zaczac brac tydzien po porodzie, zatem biore grzecznie. Słyszałyście cos o tych tabletkach?

INOMAMA nie slyszalam o nich.
Ja mialam do ginka sie wybrac 3 tyg po cc ale pojde juz po 6 tyg. I chyba raczej zostane przy gumkach.

reklama
mam pytanie. czy któraś z was ma ochote na seks?? pytam, bo nie wiem czy jestem normalna:zawstydzona/y: 10 dni po porodzie i gdyby nie bolące szwy to juz kilka razy bym męża zgwałciła :confused:

Do góry