enni
Fanka BB :)
Kwiatuszku no no ładnie
a wiesz kiedy punkcja? Powiedz mi jeszcze, od rejestracji długo się czeka na kwalifikacje?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
super, niech rosną piękniehej laseczki mam 9jajeczek troche podrosły z 11-13na 14-16
cześć laseczki
właśnie wróciłam od doktorka i jestem troche podłamana,bo ostatnio jak byłam na USG to powiedział,że są dwa ładne pęcherzyki po jednym w każdym jajniku,a dziś mi mówi,że tylko w prawym jest jeden 20mm
dostałam Ovitrelle i mam wziąść dziś ok.20 ale zastanawiam się czy to nie za wcześnie bo insemka będzie w piątek o 8.40 ????
przy pierwszej IUI też wziełam Ovitrelle 36 godzin przed i niestety pęcherzyki już były popękane i nie udało się,a słyszałam,że lepiej robić inseminacje na nie pękniętych pęcherzykach.
I jak myślicie kiedy najlepiej zrobić ten zastrzyk????
Wiem, że jest jeszcze ivf, ale kasa kasa kasa skąd tu dobierać. Trafiłam do was ze względu na iui w maju a nie wiem czy w ogóle będzie mi dane. Wczoraj dostałam @ w 25dc, teraz mam brać clo i 04.10 wizyta. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Sorki że tak tylko ja ja ...
Magda dziwnie twoj lekarz podszedl do tematu... Fakt tez jest taki ze IuI nie jest dla wszytskich bo kilka nie udanych prob i tez ciazy nie ma...
Napewno zpaodam emkowi kwas foliowy wit C, Salfazin i L-karnityne to na poczatek...Przez 3 miesiace powtorzmy badania i zobaczymy czy jest poprawa.
My Iui moglibysmy miec jeszcze w tym roku ale nie wiem jak z funduszami u nas bedzie.Tyle badan wizyt w Poznaniu...nie wiem jak to bedzie. Wiadomo udalo by sie naturalnie to kaska z Iui na wyprawke jak znalazl,ale na razie to musimy chyba przystopowac glowe...
Enni sama jestem w wielkim szoku!!!!!!!!!
Patusia właśnie nie mam normy.
Dokładnie mam napiasne tak:
AMH 4,18 ng/ml 1,5
Wartosć oceny ryzyka niskiej rezerwy jajnikowej < 1,5ng/ml odnosi się do 3dnia cyklu.
Wartość 1,5ng/ml jest medialną dla zbioru ustalonego dla n=106, gdzie między 2,5-97,5 percentylem zbiór wartości zamyka się między ND - 10,6ng/ml Nd granica detekcji.
W randomizowanej grupie kobiet o średniej wieku 30lat wartość mediany wynosiła 2,4ng/ml.
I co ja mam o tym myśleć?????