reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Zadam relacje co i tak, też startuje na Polną, jestem już zapisana do rejestracji, pewnie jakby nie było już miejsc to by mi nie kazali przyjeżdżać,jestem dobrej myśli:)

cześć laseczki
właśnie wróciłam od doktorka i jestem troche podłamana,bo ostatnio jak byłam na USG to powiedział,że są dwa ładne pęcherzyki po jednym w każdym jajniku,a dziś mi mówi,że tylko w prawym jest jeden 20mm :szok:
dostałam Ovitrelle i mam wziąść dziś ok.20 ale zastanawiam się czy to nie za wcześnie bo insemka będzie w piątek o 8.40 ????
przy pierwszej IUI też wziełam Ovitrelle 36 godzin przed i niestety pęcherzyki już były popękane i nie udało się,a słyszałam,że lepiej robić inseminacje na nie pękniętych pęcherzykach.
I jak myślicie kiedy najlepiej zrobić ten zastrzyk????

Ostatnia edycja:
Kasik przywieź troszke słońca dla nas:-D

hej laseczki mam 9jajeczek troche podrosły z 11-13na 14-16
super, niech rosną pięknie:tak:

cześć laseczki
właśnie wróciłam od doktorka i jestem troche podłamana,bo ostatnio jak byłam na USG to powiedział,że są dwa ładne pęcherzyki po jednym w każdym jajniku,a dziś mi mówi,że tylko w prawym jest jeden 20mm :szok:
dostałam Ovitrelle i mam wziąść dziś ok.20 ale zastanawiam się czy to nie za wcześnie bo insemka będzie w piątek o 8.40 ????
przy pierwszej IUI też wziełam Ovitrelle 36 godzin przed i niestety pęcherzyki już były popękane i nie udało się,a słyszałam,że lepiej robić inseminacje na nie pękniętych pęcherzykach.
I jak myślicie kiedy najlepiej zrobić ten zastrzyk????

a zadałaś to pytanie lekarzowi? co on na to powiedział?

Wiem, że jest jeszcze ivf, ale kasa kasa kasa skąd tu dobierać. Trafiłam do was ze względu na iui w maju a nie wiem czy w ogóle będzie mi dane. Wczoraj dostałam @ w 25dc, teraz mam brać clo i 04.10 wizyta. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Sorki że tak tylko ja ja ...

widzisz ja też trafiła tutaj w związku z IUI, a od piątku muszę się oswajać z myślą o IVF
no i oswajam się.

Magda dziwnie twoj lekarz podszedl do tematu... Fakt tez jest taki ze IuI nie jest dla wszytskich bo kilka nie udanych prob i tez ciazy nie ma...

Napewno zpaodam emkowi kwas foliowy wit C, Salfazin i L-karnityne to na poczatek...Przez 3 miesiace powtorzmy badania i zobaczymy czy jest poprawa.

My Iui moglibysmy miec jeszcze w tym roku ale nie wiem jak z funduszami u nas bedzie.Tyle badan wizyt w Poznaniu...nie wiem jak to bedzie. Wiadomo udalo by sie naturalnie to kaska z Iui na wyprawke jak znalazl,ale na razie to musimy chyba przystopowac glowe...

nie wiem czy lekarz dziwnie podszedł do tematu. ja racze odebrałam to jako szczerość, a własnie tego chciałam. on nas przygotowuje do IUI, ale powiedział jaka jest szansa w naszym przypadku.

na co jest ta L-karnityna?

enni mimo wszystko trzymam kciuki;-)

Enni sama jestem w wielkim szoku!!!!!!!!!

Patusia właśnie nie mam normy.
Dokładnie mam napiasne tak:

AMH 4,18 ng/ml 1,5

Wartosć oceny ryzyka niskiej rezerwy jajnikowej < 1,5ng/ml odnosi się do 3dnia cyklu.
Wartość 1,5ng/ml jest medialną dla zbioru ustalonego dla n=106, gdzie między 2,5-97,5 percentylem zbiór wartości zamyka się między ND - 10,6ng/ml Nd granica detekcji.
W randomizowanej grupie kobiet o średniej wieku 30lat wartość mediany wynosiła 2,4ng/ml.

I co ja mam o tym myśleć?????

boszsz dlaczego to nie moze być napisane po ludzku. przecież to słownik potrzebny. ale wiesz w rezultacie wszystkiego czy ten wynik jest dobry?

dziewczyny a co to jest PCO?
tak po ludzku:-)

Magda PCOS to w skorcie jest cos takiego...ze

dobra wkleje ci bo tak na chlopski rozum to ciezko

PCOS rozwija się, gdy jajniki są stymulowane przez nadmierne ilości męskich hormonów (androgenów), w szczególności testosteronu, oraz przez nadmierne uwalnianie hormonu luteinizującego (LH) albo wysoki poziom insuliny we krwi (hiperinsulinemia) u tych kobiet, których jajniki są czułe na ten bodziec.

No i wtedy nie dochodzi do owulki,cykle sa dlugie albo bardzo nie regularne...

A L-karnityna ma za zadanie poprawic ruchliwosc przedewszystkim i zywotnosc w ciele kobiety :)

Szcerosc lekarzy jest dobra ale czasem niektorzy sa malo delikatni w przekazywaniu takich informacji...

dziękuję Ci bardzo za wyjaśnienie PCO.

teraz wiem już dlaczego m. ma aż 1g dziennie tej L-karnityny.

masz rację, ze czasami lekarze są niedelikatni, ale ja jestem taką osobą, że ja nie potrzebuję jakiejś wielkiej empatii ze strony lekarza. oczekuje profesjonalnego podejścia i rzetelności proponowanych działań.

kurcze jak u mnie zimno. Kasik zazdraszczam:-)

reklama
ogolnie ciezko dziewczyna z PCOS zajsc w ciaze ale nie jest to nie mozliwe. Chyba w gorszej sytuacji sa dziewczyny z endometrioza.

No fakt wazniejszy profesjonalizm niz empatia ale jedno nie wyklucza drugiego.

No ja emkowi zamowie witaminki i zaczne faszerowac,niech armia rosnie w sile (znaczy ilosc) bo silne sa...

Ahhhh...ciezki to nasz zywot jest Wam powiem...

A tak na poprawe humoru:

[h=1]Pan Bóg pyta Adama i Ewę:
- Kto chce sikać na stojąco?
- Ja, ja, ja! - wyrywa się Adam.
- W takim razie dla Ewy pozostaje wielokrotny orgazm.[/h]
No takze jak wasi faceci beda narzekac na kilku sekundowy orgazm mozecie mu powiedziec a no tak to jest jak sie chcialo sikac na stojaco :-D

Do góry