reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Smerfeta: tak wynik jest "prawidłowy" badanie robiłam w diagnostyce a to chyba jedno z lepszych i bardziej znanych labo w Polsce:/ no nic. Zostało mi jeszcze jedno badanie zrobić z tych takich ważniejszych przeciwciała przeciwplemnikowe i umowie sie do lekarza albo do invimedu albo do polmedisu. Trochę mnie ten wynik podlamal. Wlasnie patrząc na moj wiek:/ ale nic. Póki co najważniejsze Że jest powyżej 1

reklama
KWIATUSZEQ CHOLERA JASNA CO JESZCZE MOŻE SPOTKAĆ I TAK JUZ DOŚWIADCZONEGO PRZEZ LOS CZŁOWIEKA????????!!!!!!!!!! OBY JEDNAK SIĘ UDAŁO :yes:
MERLIN DOSKONALE CIE ROZUMIEM, ZŁOŚĆ :wściekła/y:, ROZCZAROWANIE :shocked2:, POCZUCIE NIESPRAWIEDLIWOŚCI :angry:I CIĄGLE UMYKAJĄCY CZAS:confused: ....
DAGNA A MOŻE POWTÓRZ WYNIK W INNYM LABO, BO TU JUŻ BYŁY PRZYPADKI DUŻEJ ROZBIEZNOŚCI :szok::baffled:
NATI FAJNIE ŻE DO PRZODU :-)

SMERFETA
A CO U CIEBIE?

Dzień doberek:)

Kwiatuszku mam nadzieję że w sobotę powiesz nam same dobre nowiny:tak: trzymam &&&&&
Nati o pierwsze dziecko starałam się 2-3 lata. (może już o tym pisałam, nie pamiętam) Kumplowałyśmy się we 4 dziewczyny. Ja pierwsza wyszłam za mąż i pierwsza zaczęłam starać się o maleństwo, ale nie wychodziło. Wyobraź sobie że one jakoś po roku też powychodziły za mąż i pozachodziły w ciążę każda po miesiącu tzn jedna była np w 3 miesiącu, druga w 4, a trzecia w 5. Gdy dowiedziałam się o pierwszej z tych ciąż wybuchnęłam przy tej kumpeli płaczem, jak się dowiedziałam że tamte dwie też są w ciązy dosłownie dopadła mnie depresja. Wszystko sie unormowało, ja się uspokoiłm i nadal spotykałysmy się we 4, ale coś się zmieniło. One 3 glorie z brzuchami a ja nie. Wierzysz albo nie, one nie zwracały na mnie uwagi!! Ja z nimi siedziałam w pokoju a one jakby mnie nie było, wymieniały się tylko jak czują się w ciąży. Jedna że ją mndli, druga że ją kopie itd... Czułam się jak trędowata między nimi, dosłownie tak jakby mnie odepchnęły. Przestałam się z nimi spotykać, bo każe spotkanie robiło mi przykrość. Od tego momentu minęło jakieś 12 lat, a ja nadal nie utrzymuje z nimi kontaktu, chociaż też w końcu urodziłam. Ich dzieci chodzą razem do klasy i są starsze od mojego synka o 2 lata.
uffffff ale pojechałam:-D hehehe

Magda sorki, zrozumiałam że chcesz się zgłosić do programu

spoko:-)

Smerfeta: tak wynik jest "prawidłowy" badanie robiłam w diagnostyce a to chyba jedno z lepszych i bardziej znanych labo w Polsce:/ no nic. Zostało mi jeszcze jedno badanie zrobić z tych takich ważniejszych przeciwciała przeciwplemnikowe i umowie sie do lekarza albo do invimedu albo do polmedisu. Trochę mnie ten wynik podlamal. Wlasnie patrząc na moj wiek:/ ale nic. Póki co najważniejsze Że jest powyżej 1

a te przeciwciała przeciwplemnikowe to ktoś zalecił Wam zrobić?
nie wiem czy już robiliście badania nasienia (nie pamiętam) ale we Wrocławiu jest dobre labo andrologiczne na ul. Kościuszki.

ja dziś od rana się zasmutałam, gadałam z moją bliską koleżanką jakiś czas temu okazało się że jest w ciąży, a dziś mi napisała, że nie wiadomo co to będzie bo była u gina i widac jajo, ale nie widać zarodka. ma kolejną wizytę w poniedziałek i wtedy się wszystko okaże. strasznie mi jej szkoda.
qrde ale my mamy przerąbane. jednak 100% prawdy jest w stwierdzeniu, że zajść w ciążę to połowa sukcesu. sztuka jeszcze urodzić zdrowe dziecko
i tego nam wszystkim życzę.

Ladybea: nie wiem czy jest sens, nigdy sie nie zawiodłam na diagnostyce i jakoś od początku sie ich trzymam. Myśle ze po prostu mam taki wynik. Czytałam ze wpływa na obniżanie amh ma palenie papierosów i choroby które sie przeszło. A ja trochę chorowalam od 18 rż. Wiec...

Magda M: wyniki nasienia robiliśmy juz jakiś czas temu mimo tego ze morfologia miała 2% ale mieliśmy 80 albo 82 mln plemników itp i ponad połowa miała ruch prawidłowy a morfologia taka była bo było bardzo duzo przerosnietych glowek czy coś takiego, ale lekarz zalecił witaminy i mieliśmy powtórzyć teraz jakoś wyniki badań ale P był chory wiec narazie sobie odpuscilismy. Ale lekarz powiedział ze jesli chodzi o wynik P to nie mamy sie czym martwić. A przeciwciała często sie robi, duzo dziewczyn miało takie badanie. Wiec co mi tam szkodzi zrobic.

Witam się dziewczynki w piątkowe słoneczne popołudnie, szkoda, że zimno ale wrażenie zza okna jest super, lubię taką pogodę, na dodatek weekend za pasem więc jakoś tak miło się robi na sercu :-) Chyba wybiorę się na zakupki ale tym razem nie dla mnie, koleżanka zaprosiła mnie jutro na imieniny więc wypadałoby kupić prezent. Pomysłu nie mam więc muszę się poszwędać po sklepach. Jako czołowa zakupoholiczna forum obiecuję, że dla siebie nic nie kupią a przynajmniej będę się starała :-D;-):-D bo teraz każdy grosz muszę odkładać na leki do stymulacji.

Dagna też mnie zdziwił Twój wynik, w Twoim wieku to rzeczywiście podejrzane, może jednak powtórz badanie w innym labo, pomyłki wszędzie się zdarzają i może niepotrzebnie się stresujesz. Ja w lutym miałam AMH 0,96 a we wrześniu 0,79 ale po 6 stymulacjach do IUI (jeden falstart) i w moim wieku taki wynik to normalne.

Enni w takim razie to nie były przyjaciółki ani koleżanki a jedynie znajome. Nie ma co żałować. Moi przyjaciele, koleżanki i znajomi wiedzą, że się staramy i zachowują się jak przystało. Pewnie gdyby nie wiedzieli nie raz popełniliby gafę a tak mam spokój. Zawsze pytają na jakim jesteśmy etapie, wysłuchają, udają, że rozumieją co do nich mówię (niezrozumiałe skróty: AMH, HSG, B-HCG itp.) ;-) i że ich to interesuje. To miłe, od tego ma się przyjaciół :-):tak::-)

Nati super, że masz zaświadczenie, teraz już tylko formalność i zostaniesz zakwalifikowana. Tak więc kochana nie wiem czy wiesz ale dzięki nam zaoszczędziłaś 7,5 tys zł. :-D;-):-D Będzie jak znalazł na wyprawkę dla dzidziusia :tak:

MagdaM niestety jest tak jak mówisz - zajście w ciążę to połowa sukcesu. Strasznie się tego boję, że jak już się uda to będę drżała o każdy dzień z moją kruszynką, nie wyobrażam sobie co by było gdybym ją straciła ...

Dziewczyny proszę mi się tutaj nie załamywać bo nakopie na 4 litery :p
NATI super że udało Ci się zdobyć tą informacje :-)
zaciskam kciuki za Was wszystkie i wierzę, że już niedługo będziemy wszystkie nosiły fasolke pod serduszkiem :-)
trzymajcie się kochane :-*

reklama
Kasik właśnie to jest dobre o czym mówisz, że nie znają się a słuchają heheh Na mnie też kumpele patrzą z otwartymi buziami o czym ja gadam;-):tak: My już możemy pisać doktoraty z ginekologii :):):-D:tak: i kochana pochwal się co sobie kupisz heheh;-):-D;-):-D

Ciekawe jaki ja będę mieć wynik AMH i reszty hormonów, odbieram je we wtorek.

Do góry