reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny to jest jakaś masakra w sumie pierwszy raz miałam stymulowany cykl ale to co się ze mną dzieje to przewyższa moje wszelkie oczekiwania. Ból podbrzusza i jajników z godziny na godzinę coraz gorszy, nawet podczas miesiączki taki nie występuje, dodatkowo zaczęłam plamić. Od razu napisałam sms-ka do doktora i dostałam odpowiedź, że to mogą być dobre sygnały i prawdopodobnie dziś wieczorkiem czeka nas IUI. Oczywiście najpierw o 15 usg- oczywiście jeśli dojdę bo jak narazie to leżę i kwiczę :-(
Czy któraś z Was też miała takie objawy owulacji przy stosowaniu CLO. A może to wina tego, że są 2 pęcherzyki dominujące... sama nie wiem ale nie życzę tego nikomu...

reklama
Agha, ja często mam bolesne owulacje bez względu na to, czy naturalnie czy ze stymulacją. Ale w ostatnim cyklu już po wystąpieniu owulacji też zwijałam się z bólu. Prawdopodobnie nie masz się czym martwić, musisz swoje wycierpieć, oby chociaż efekt tego był zadowalający.

Aniołkowamama przykro mi z powodu niepowodzenia. Co do ivf to wejdź na wątek zakwalifikowanych do ivf z rządowym dofinansowaniem, tam jest mnóswto info o programie. Powiem tylko w skrócie, że jeżeli nie masz 35 lat musisz mieć udokumentowane 2 lata leczenia i AMH powyżej 0,5 a FSH poniżej 15 mU/mL, chyba, że macie czynnik męski, wówczas udokumentowanie leczenia 12 miesięcy przy gęstości plemników poniżej 3 mln/ml, lub 24 miesięcy przy 3-15 mln/ml. W chwili obecnej pieniądze w prawie wszystkich klinikach się pokończyły i dopiero od następnego roku będzie się można umawiać na wizyty kawlifikacyjne, z tym, że jest sporo osób które mają już kwalifikację na piewszą połowę roku więc pewnie będzie się można zapisać na drugą połowę roku. Dobrze jest jeżeli najpierw zapiszesz się na rozmowę rejestrującą bo od tej daty leci Ci czas a dopiero później na kwalifikacyjną. Tu masz trochę info o programie: http://www.invitro24.com/programy-in-vitro-w-klinice-invicta/program-rzadowy-na-lata-2013-2016/

Ostatnia edycja:
kasik dziekuje ci bardzo. Czyli wychodzi na to, ze wcale nie bedzie szybciej niz w Anglii:-( patrzę juz prywatnie, ale widzę że koszta w Pl tez są duże. Leczymy sie w klinice od 2,5 roku i wszystkie badania mamy ok. Muszę sie wgłebic w temat a to mnie przeraża. Dziekuje ci jeszcze raz za info

Ostatnia edycja:
Wlaśnie dzwoniłam do położnej o wynik hsg i dobre wiadomości - obydwa drożne. W środę idę do drka i zobaczymy co dalej
AKTUALNA LISTA

Asita: w tym cyklu starania metodą naturalną - przewidywany termin @ 14.11.2013
Kama: 14.11.2013. wysoka beta- jest wysoka
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

78Lena: 14.11.2013. wizyta u gina w celu ustalenia dalszych kroków, zdiagnozowane PCO
MagdaM33: 18.11.2013 wizyta na podjęcie decyzji
Nati35: 19.11.2013 wizyta z wynikami u gin i dalsze działania
Majka K: 21.11- odbiór wyników badań i umówienie się na HSG
Madziulka Rz: 23.11.2013 wysoka beta
Ladybea: 27.11.2013 prawdopodobnie wynik AMH
Merlin: w listopadzie starania naturalne, na grudzień planowana 2 IUI
Brydziajones: grudzień planowana 1 IUI
Kasica: w grudniu wizyta w Klinice i rozmowa o IUI
Kasik36: styczeń 2014 planowane II ivf
Kwiatuszek: totalny spontan:)
Enni: ogarnianie procedur związanych z in Vitro
Smerfeta: ~ styczeń 2014 --> ivf runda druga
Pole: nasza szczęśliwa przyszła Mamusia:)

Joanna82: nasza szczęśliwa przyszła Mamusia:)

reklama
Do góry