reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    296
reklama
Dziękuję Wam wszystkim dziewczynki za słowa otuchy i wlewanie nadzei. Teraz to już przepadło - dzisiaj dostałam @ na całego. Nie traciłabym nadzei bez podowu, ale jak zobaczyłam te czerwone plamki i zaczął boleć mnie brzuch to już wiedziałam, że to koniec. Ale nie poddaję się, już w piątek umówiłam się na wizytę do Dr i zobaczymy co dalej.

MagdaM - trzymam kciuki za Twoje dzieciaczki - musi być dobrze.

Hejka!

Ewciak miałam nadzieję, że będzie u Ciebie jak u mojej koleżanki, tj po tych plamkach będzie fasolka a nie @ :-( Buu :-( cieszę się jednak że idziesz dalej i już na nowo będziesz walczyć :-) powodzenia!

Agaawa różnie bywa z powodzeniem iui. Przeczytałam 99% wpisów na tym wątku i na tej podstawie mogę śmiało napisać że i pierwsza iui bywa udaną, ale też np dopiero 5-ta... Nie ma reguły. Jedyne co zauważyłam że najczęściej udaje się tym staraczkom które już wcześniej bywały w ciąży, nie koniecznie tej donoszonej

MagdaM przykro mi! Ale masz w sobie aż 2 zarodeczki w najlepszych warunkach jakie tylko mogą być! Oszczędzaj się i wszystko będzie dobrze. A tak w ogóle jesteś teraz na L4?

Queen w Gamecie na karcie do ivf był przykaz stawienia się na transfer z pełnym pęcherzem. Też tego nie znoszę a właśnie iui miałam robione na pełnym pęcherzu :-/

Kasica mam nadzieję że nie obraziłaś się na mnie. No i mam nadzieję że @ nie przyszła.

Miłego dnia!!!!

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki, dawno się nie odzywała, ale podczytuję Was cały czas...tyle zmian tutaj i tyle się dzieje :tak:straszenie się cieszę i jestem cały czas z Wami...
U mnie generalnie pod górkę, byłam w invicie na pierwszej wizycie, myślałam że już jestem po najgorszych badaniach i wychodzę na prostą by zacząć konkretne działania...ale okazało się, że pojawił się polip, który podejrzewali na hsg, ale później go nie było widać...generalnie muszę zrobić histeroskopię, więc czekam na @ i szukam szpitala gdzie zrobią to na nfz, bo w invicie chcą za to ponad 3tys... w sumie jestem już zapisana w dwóch szpitalach, ale w jednym na kwiecień jest najbliższy termin - i to nie wchodzi w ogóle w rachubę, a w drugim na luty, ale idę jeszcze na rozmowę kwalifikacyjną (cokolwiek to znaczy) do innego szpitala...:confused:

Dziewczyny czy któraś z Was, która nie rodziła jeszcze miała histeroskopię, może mi poradzić na co powinna zwrócić uwagę przy wyborze szpitala?

Ostatnia edycja:
MagdaM przykro mi kochana, że nie masz mrozaczków ale głowa do góry, zarodeczki, które nosisz pod sercem na bank z Tobą zostaną a parka chyba wystarczy? :zawstydzona/y::-)

Ewciak przykro mi, że się nie udało ale ważne, że masz plan działania, nie poddawaj się bo naprawdę warto :tak:

Hej kobietki,

Smerfeta- nie robiłam HSG na klinicznej, byłam w szpitalu u siebie w mieście ;-)

Kasica, Agawa- myślę, że ne ma reguły czy to pierwsza czy 3 iui bo faktycznie są przypadki że po 1 się udaje jak i czasem po 5 albo 7, myślę, że największy wpływ ma tu czas podania, żywotność pojemniczków i jakość komóreczki,

MagdaM- przykro mi, Trzymaj się kochana ,

Smerfeta, Anabel, troche mnie pocieszylyscie tym ze jednak sie czasm udaje. Poza tym tak sobie myśle, ze jak będę pesymistycznie do tego podchodzić, to napewno sie nie uda, a jak pozytywnie, to szansa jest większa. Hmmmm.... Taka moja mała teoria.

Magda, bardzo mi przykro, ze nie masz mrozaczkow, ale masz dzieciaczki w brzuszku u mamusi, wiec wszystko musi być dobrze. &&&&&&&

reklama
hej!!
smerfeta
,a na co niby miałam sie obrazić na Ciebie???:sorry2:...nie gniewam sie za nic kompletnie!!!
Magda,przykro mi,że nie masz mrozaczków:-(,ale wierzę,że za 9 mc zostaniesz mamunią:tak:

EwciaK,przykro mi i wiem co czujesz:-(,bo ja czuję się dzis też równie podle:-:)-:)-:)-(,od samego rana brzuch bolał mnie,no i dziś już pojawiło sie plamienie,więc rozkręca sie u mnie @:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Do góry