reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja chodziłam do Orlińskiego,a mój mąż nic nie miał robione tylko badanie nasienia,żadnego posiewu dosłownie nic
Ginekolodzy się zajmują tylko kobietami, bo na facetach się nie znają. Od tego są urolodzy lub też androlodzy. Ale jest w jego obowiązku powiedzieć pacjentowi gdzie ma się dalej udać. Dobrze, że trafiłaś teraz na lekarza wszechstronnego. Najlepiej jakby lekarze mieli kilka specjalizacji: ginekolog, urolog, endokrynolog. Lekarze którzy zajmują się niepłodnością powinni się tymi wszystkimi specjalnościami interesować.

Ostatnia edycja:
reklama
Dokładnie jeżeli podejmuje się leczenia w kierunku niepłodności i kieruje nas na IUI to powinien wziasc pod uwagę kobietę i mężczyznę czy IUI rzeczywiście ma sens badania są najważniejsze jak i ze strony kobiety tak jaki męczyzny

Agusia- to mnie zatkało!!! Tak się zastanawiam, u nas też tylko M zrobił badanie nasienia i ten od razu polecił IUI, nie zlecając nic innego i dało mi to do myślenia. Może też nie chciał nas przeciągać w czasie, wiedząc jaki M ma wiek, a teraz też po prostu nam powiedział, że dalsze IUI nie mają sensu w naszym przypadku, mamy pomysleć o invitro- qrcze sama teraz mam klina w głowie....

Sylha, a coś wyszło w męża wynikach? Pamiętajcie, że przy słabych wynikach mężczyzny też jest wskazana IUI. Może tym się lekarz kierował. Ja jak odbierałam wyniki w labo to mi powiedziała o obniżonych parametrach, więc zaczęłam szperać po necie i tak znalazłam, że bakterie maja duży wpływ na długi czas upłynnienia i na dużą lepkość bo ++++. Mówiłam lekarzowi przed IUI że zrobiłam na własna rękę badania posiewu i że wyszły bakterie. Powiedział, że nasienie do IUI i tak jest preparowanie itd. więc mam się nie martwić.

Ale się dziś rozpisałyście
Sylha kuruj się kuruj
Błonka również pozdrowienia dla M-a ta nasza służba zdrowia szkoda gadać
Agusiapela no to może teraz ten lekarz okaże sie kompetentny
Ja miałam zlecone u męża zrobić posiew nasienia i wyszła bakteria coli, dostał antybiotyk ale nie pomógł-robiąć IUI lekarz powiedział, że to nie przeszkadza więc mu zaufałam i nawet widziałam pod mikroskopem te leukocyty-kurde już sama nie wiem-jak porobię teraz te gruntowne badania siebie i M przed in vitro to mam nadzieję, że lekarz do którego trafię w Novum okaże się kompetentny-zobaczymy

Dziewczyny- no co wy jeszcze śpicie?!?!?
Ja już tego leżenia mam dosyć!!!!!!Nie wiem czy nie pojedziemy dopiero jutro rano, bo dalej czuję się fatalnie:baffled:. Jeszcze wczoraj szef miał znowu jakieś ale....ech brak słów!!!!!
No a co do wyników M to ma 1lm 12mln żołnierzy i dosyć liczne bakterie, dlatego lekarz od razu z mety nam zaproponował IUI. To są wyniki praktycznie sprzed 3 miesięcy, teraz będziemy powtarzać.
Błonka- mam nadzieję, że M lepiej?!?!?I że Was przyjęli....
U mnie w klinice to też jest taka jedna franca, jeszcze dodatkowo tak samo jak ja się nazywa:szok::szok::szok::szok:, nie jest zbyt miła, a jak poprzednim razem mi robiła zastrzyk to bolał jak chol.....Ale czytałam opinie na internecie to wiele pacjentek na nią narzekało- powinni ją ustawić do pionu!!!

sylha 3mam za Ciebie bardzo mocno kciuki, oby tym razem Ci sie poszczescilo
Sony pisz caly czas co tam u Ciebie, ja tez bede miala z mrozonego nasienia ale niestety musze skorzystac z banku dawcow ale mysle ze Tobie gratulowac juz spokojnie mozna i jeszcze za pierwszym razem no no:-)
Tinka84 ja jestem wlasnie po laparo, zabieg mialam we wtorek, nic mi nie napisali o endometriozie wiec nie wiem jak to jest u mnie, wiem ze cysta usunieta i jajowody drozne wiec jak tylko dojde do siebie zaczynam dzialac jupi :-D
wogole to trzymam kciuki za nas wszystkie i obysmy niedlugo mialy inne problemy typu bole kregoslupa, poranne mdlosci i przybieranie na wadze;-)
Milego dnia dla Was Kochane:cool2:

Witam:-)
No ja już daję sobie spokój z tym co było w Provicie i działam dalej w Mysłowicach już po pierwszej wizycie sam mój mąż był z tego lekarza zadowolony bo wreszcie ktoś podszedł do naszego problemu kompetentnie i zajął się problemem mojego męża,a tym bardziej że powiedział że po tym wyniku z badania nasienia mojego m on by nam nie robił IUI gdyż byłby w 100% przekonany że nam się nie uda i wprowadził by nas w koszty które nie miałyby sensu

Sylha jeżeli wyniki twojego m nie były takie złe to nie trzeba robić dodatkowych badań u nas było całkiem inaczej bo wyniki mojego m były kiepskie a do tego dochodzi jeszcze ta ruchliwość typu A poobliczał nam to jakoś fajnie i powiedział że IUI nie miała sensu :-(
Wiecie co te pieniądze wydane w Provicie mam w gdzieś bo dziecko dla mnie jest bezcenne i jakbym miała wydać jeszce 10 razy tyle to bym wydała ale boli mnie to podejście tego lekarza że wiedział że nic z tego nie będzie a dawał nam bezskuteczną nadzieję na dziecko i to wyczekiwanie z nadzieją a na koniec rozczarowanie,ból i płacz

reklama
Agusiapela nareszcie masz dobre podejscie do calej sprawy, super ze trafilas na takiego dobrego lekarza, zycze Ci z calego serca zeby sie udalo, napewno teraz to juz bedzie tylko z górki ;-)

Do góry