reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Katharina nawet się z Toba wcześniej nie przywitałam,witaj i dziękuję za miłe słowa,a jeśli chodzi o PCO też to mam i wszystko zależy czy cykle są owulacyjne,bo przy PCO są raczej bezowulacyjne,mi się zdarzały owulacyjne,jednak u nas problemem jest mój śluz. Przy stymulacji clostibegyt owulacja występowała za każdym razem więc gdyby nie wrogi śluz pewnie obeszłoby się bez IUI.

reklama
a jak mogę spytać to o co chodzi z tym śluzem? jakie badanie to wykazało? ja niestety nie miałam śluzu badanego. po clostibegyt pęcherzyk mi nie rośnie nawet na 1mm...raz urósł mi po 10 zastrzykach. inseminacja i tak się nie udała. jeżeli cię tym nie uraże to pomodle się dziś o twojego dzidziusia...

Kamisia... Ty wiesz ze mozesz nam tu wszystko wylac co na serduchu siedzi... prawda jest taka ze my chyba wszystkie razem z Toba tez wierzymy ze musi stac sie jakis cud!!!

Katharina ja ogólnie nie zauważałam śluzu płodnego u siebie chociaż pewna pani doktor powiedziała,że niekoniecznie muszę go widzieć,a on może tak w środku być. Obserwowała mnie kilka miesięcy no i owu po tabletkach ładna,pecherzyk pękał i nic z tego i wysłała mnie na badanie do 8godzin po stosunku,czyli w ciągu 8 godzin (w dni płodne) po trzeba było się stawić i pobrali wymaz no i wyniki były tragiczne. Chociaż nie każdy lekarz jest zwolennikiem tego badania bo np.w kolejnym dniu wynik mógłby być inny. Jednak u nas się sprawdził bo IUI udała się za pierwszym razem,bo ten cały śluz jest omijany. Dziękuję za modlitwe za nasze maleństwo :)

Marzen to nabieraj energii na tym szkoleniu !

ja mam takie pytanie...może głupie...pewnie tak:)...czy jest jakas szansa że się zajdzie w ciążę jak się ma PCO...czy to jest poważna wada?

Cześć Katharina,
Ja też mam pco, tak jak Kamisia napisałla, może być problem z owulacją i trzeba wtedy się stymulować. Co do śluzu to trzeba wykonać badania przeciwciałprzeciwlemnikowych - tzw wrogość śluzu. śluz zabija plemniki i nie dochodzi do zapłodnienia.

Hej Dziewczyny.
Podobno dzisiaj jest najbardziej depresyjny dzień w roku... Dobrze, że już się kończy...
Katharina, u nas śluz też psuł robotę. Ale IUI go omija i nam udało się za drugim razem.
Za wszystkie teraz ściskam mocno kciuki ;) &&&

reklama
Do góry