reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny, do zagnieżdżenia dochodzi około 10 dnia. Zagnieżdżony zarodek zaczyna produkować beta hcg po 48godzinach od wgryzienia się w endometrium. Więc bete najlepiej zrobić 3 dni po zagnieżdżeniu.
U jednych może to być 12 dzień od IUI, u innych 14-15.
Wiecie, że zanim plemnik dotrze do komórki jajowej trochę czasu mija, potem ta zapłodniona komórka wędruje jajowodem do jamy macicy - kolejne kilka dni, potem krąży po macicy szukając odpowiedniego miejsca, następnie zagnieżdża się - w sumie około 10 dni.

reklama
Dziewczyny mam do was jedno pytanie, pierwsza IUI miałam na naturalnym cyklu teraz na stymulowanym stąd nie mam takiego doświadczenia w temacie jak wy [emoji4] do rzeczy... w poniedziałek ok godz 23 miałam półtora zastrzyku ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka, w środę po godz 12 lekarz stwierdził że pecherzyk jest na peknieciu i można wykonać iui... kochane czy pecherzyk po tych zastrzykach napewno pękł w przeciągu paru godzin po iui ???
Mam cykle 28 dniowe, iui była w 12 dniu cyklu.. dlatego zastanawiam się czy napewno owulacja była w dniu iui, czy jednak może się zdążyć ze mimo zazycia ovitrelle wystąpiła normalnie w 14 dniu ?
Zastrzyk ovitrelle jest na dojrzewanie pęcherzyka. Potocznie mówi się, że na "pęknięcie". Ale chodzi o to, żeby wspomóc jego dojrzewanie, bo jak osiągnie odpowiednią wielkość to po prostu pęknie.

Zdarzają się przypadki, że pomimo podania zastrzyku pęcherzyki nie pękają, tylko tworzy się torbiel. Dlatego proście lekarzy o usg dwa - trzy dni po IUI w celu sprawdzenia czy pęcherzyk dojrzał i pękł.

U mnie jedynym podejrzanym objawem tego, że doszło do zagnieżdżenia był mleczny śluz, ale rzadszy niż normalnie w drugiej fazie cyklu.
Ale to pewnie też indywidualna sprawa.

U mnie jedynym podejrzanym objawem tego, że doszło do zagnieżdżenia był mleczny śluz, ale rzadszy niż normalnie w drugiej fazie cyklu.
Ale to pewnie też indywidualna sprawa.
Dzis u mnie 7dzien mija i jak narazie to mam zolty sluz... Nie wien czy ostatnio tez tak nie mialam przy pierwszej IUI..

reklama
Do góry