reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej dziewczyny. Podczytuje Was juz od dlugiego czasu ale nie pisalam bo nie bylo o czym. W tamtym roku okazalo sie ze wyniki meza sa beznadziejne. Po kilku miesiacach suplementacji poprawilo sie na tyle, ze mozemy podejsc do inseminacji. W zwiazku z tym jutro mam badanie hsg w szpitalu na nfz. Czy ktoras z Was miala moze? Mam tam lezec do soboty az. Czuje lekki stres. Pozdrawiam
hej:) Suzi nie będę ściemniać, ból jest i to spory.. badanie nie należy do przyjemnych, ale jest to kwestia indywidualna. Każda kobieta przechodzi je inaczej. nie nastawiaj się jakoś. Po prostu trzeba to zrobić, a to początek drogi do zostania mamą:) też mnie dziwi, że tyle chcą Cię trzymać. ja stawiłam się w szpitalu na 7... gdzieś ok.10:00 był zabieg, byłam ja i jeszcze jedna dziewczyna. po badaniu, zapytali o samopoczucie, miałam posiedzieć pół godzinki, dla pewności, że nic się nie dzieje... i do domu.. przed 12 wychodziłam ze szpitala.. w ogóle nie kładli mnie na oddział.

MoKa skoro mialas dwa dominujące to większa szansa :) moze faktycznie tak sie tłukły ze zaskoczyło w dwóch pęcherzykach :)

Chyba jednak jakaś choróbsko :( temperatura już 38,4 :( ale wciąż tylko brzuch mnie boli i plecy na dole :(

Hej dziewczyny. Podczytuje Was juz od dlugiego czasu ale nie pisalam bo nie bylo o czym. W tamtym roku okazalo sie ze wyniki meza sa beznadziejne. Po kilku miesiacach suplementacji poprawilo sie na tyle, ze mozemy podejsc do inseminacji. W zwiazku z tym jutro mam badanie hsg w szpitalu na nfz. Czy ktoras z Was miala moze? Mam tam lezec do soboty az. Czuje lekki stres. Pozdrawiam
Wiem że bedzie to dziwne co napisze ale u mnie ból bym minimalny raczej czułam dyskomfort( niewygodna pozycja).Miałam badanie wykonywane na Nfz. Wszystko jest do wytrzymania wiec głowa do góry, każdy reaguje inaczej:) wyszłam po kilku godz. Czekałam na wynik i wypis.

Hej:) Miałam. Milo nie wspominam..... Bardzo bolało.U mnie wszystko bylo okey,a ból straszny.Nie ma reguły. Każda kobieta przechodzi to badanie inaczej.Ja byłam z rana o 7w szpitalu,o 11zabieg i o 14do domku. Czemu tak długo chcą Cię trzymać?

Nie wiem,wydaje mi sie,ze po prostu wtedy nfz za mnie zaplaci. Musze byc 3 dni,moze jednak wypuszcza szybciej. Mam taka nadzieje...

Też robiłam w szpitalu na nfz i nic nie bolało. Nieprzyjemne było zakladanie cewnika do podania kontrastu. O 7 byłAm w szpitalu a tego samego dnia ok 14 już w domu.

Bylas juz w ciazy?
Przy drugiej iui zaszlam w ciaze niestety pozamaciczna mimo stwierdzenia drożność jajowodow ciąża prawdopodobnie przez endometroze zatrzymała się w prawym jajowodzie. Kilka lat wcześniej miałam duża torbiel na prawym jajniku usuwana laparoskopowo. Teraz zaczynam drogę z in vitro bo jest mniejsze ryzyko kolejnej cp.

reklama
Nie wiem,wydaje mi sie,ze po prostu wtedy nfz za mnie zaplaci. Musze byc 3 dni,moze jednak wypuszcza szybciej. Mam taka nadzieje...
Ja też miałam drożność na nfz ale w Poznaniu. Wstawiłam się o 7.30, koło południa zabieg (dostałam głupiego jasia) i czułam tylko że troche mnie szczypie i lekki ból jak na @. Potem troche pospałam i po południu mogłam wracać do domu.

Do góry