reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Mam nadzieję, je usłyszeć, bo coś dużo się naczytałam o wieku ciąży i wielkości maleństwa i moje choć wielkość pęcherzyków wygląda na 6 tydzień to w środku ledwo, ledwo gin ujrzał maleństwa i zaczynam schizować, że coś jest nie tak :-(

reklama
sylha - hi hi ale super, gratuluję Bąbelków :-):-):-) Ale będziecie mieć wesoło. Pewnie szybko wrócisz do formy po porodzie :-D Nie martw się, podrosną w swoim czasie.
Blonka - a Tobie gratuluję Zosi :tak:Takie popularne imię, nasza też ma być Zosieńka - jak się potwierdzi, bo widzę, że może być różnie. Choć mam nadzieję, że pewność doktorka okaże się 100%, tym bardziej, że gadamy już do dzidzi jak do dziewczynki

Ala80 - nic się nie bój in vitro, nie ma nic strasznego. Oczywiście mam nadzieję, że 4 IUI okaże się trafiona, ale gdyby nie to nie broń się przed in vitro, bo szkoda czasu. A same zastrzyki nie są straszne. Jak sama nie dasz rady robić, to ktoś może Ciebie wyręczyć (mi robił Mężuś).

Dzięki dziewczyny, staram się być dobrej myśli, ale może byłoby mi łatwiej gdybym miała mdłości, męczyły mnie od poniedziałku a dzisiaj wstałam jak nowo narodzona, nic zero, nul!!!!!!Jedyne co to mnie cycuchy nadal bolą, ale to już tak równy miesiąc i już nawet mnie to nie rusza......

kosik tez bedzie zosia??? nooo to beda dwie zosienki!!!! :) a lekarz wam juz sugerowal plec czy przeczucie macie takie?
sylha z tymi objawami jest tak ze ja jednego dnia czulam sie super drugiego nie...

Błonka - lekarz powiedział, że na 100 % dziewuszka, tak się ułożyła, że wszystko widział. Zobaczymy :-) W razie czego będzie niespodzianka. USG mieliśmy 20 lutego - to najwcześniejszy ponoć okres, kiedy można zobaczyć płeć. Na kolejnym już tak się tyłkiem dzidziuś przekręcił, że nic nie było widać :tak:

Sylha - ja objawów, poza zmęczeniem i prawie niedostrzegalnymi i nielicznymi mdłościami nic nie czułam i nie czuję do tej pory. Tym się więc nie sugeruj. Będzie ok :-)

Ale była jazda, gin mi robił dopochwowe i ledwo dojrzał jeden pęcherzyk i sytwierdził, że więcej nie ma, ale, że ja baba wiem lepiej to mu powiedziałam żeby dalej szukał:szok::szok:, zrobił mi normalne USG, bo jak się okazało mam wysoko usadowioną macicę i od razu znalazł drugiego- a nie mówiłam, że moaj kobieca intuicja dobrze podpowiada?!?!?!Się śmiał tak, tak, bo drugi się znalazł, beta wysoka to ja mu tu o kobiecej intuicji........:-D:-D:-D:-D,
Przyszły tatuś tak oniemiał że położna się aż wystraszyła czy na zawał nie zejdzie:errr:, kolejne USG mam na 27 marca i mam nadzieję usłyszeć serduszka, bo jedyne co mnie martwi, że pęcherzyki 14 i 16mm, ale w środku dzidzie ledwo widoczne, koło 1mm.....a ja czytałam, że na tym etapie dzidzia ma ok.2-3mm. Gin oczywiście uspokajał, że są 2 i na tym etapie to jak w kalejdoskopie i że jak przyjdę następnym razem to serduszka będą- OBY!!!!!!!
No ale z tym szukanie drugiego to była jazda, no i u mnie już odpada rozbieranie się u ginia :-). Na razie witamin nie mam brać jak mam mdłości, kwas tylko wystarczy
no i wykrakałam dwójeczkę :-D czyzby chłopczyki były skoro mdłości brak&&&&

Dzisiaj w Kościele była kobieta, matka dwóch dziewczynek w wieku 2-4 latka z wózkiem i trzecim maleńkim bobaskiem. W pewnym momencie wyjęła to dzieciątko z wózka i wzięła na ręce, takie malutkie i śliczne. oczka takie urzekające.... a ja patrzyłam na to niemowlę, a łzy kręciły mi się w oczach, omal się nie popłakałam z tej bezradności... Codziennie błagam Boga o cud... Czekam na niego już trzeci rok i tracę nadzieję że kiedykolwiek się stanie. Teraz nadchodzi wiosna, cieplutko się robi a na ulicach jak plaga wyłonią się kobiety z brzuszkami lub wózkami.

Malwisia, a nalapalas tych wiruskow bobasowych od tego slicznego dzieciatka???
teraz bedzie pelno tych wiruskow w powietrzu bo cieplo i wyjda wszystkie ciazarne na powietrze :)
ja zostawiam ~~~~~~ ode mnie i Zosienki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Ja też dziś same kobiety z dziećmi widziałam albo w ciąży. Przykro no ale cóż zrobić, trzeba cierpliwie czekać. Ostatnio był mój chłopek więc jakoś troszkę odpuściłam ciągłe myślenie o tym. Kiedyś odliczałam każdy dzień do IUI lub wizyty, a teraz jakoś to leci swoim tokiem. Pewnie po IUI znów będę ciągle doszukiwać się jakiś objawów, ale z każdą inseminacją jestem mądrzejsza i nie nastawiam się aż tak bardzo.

Do góry