reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Magda masz rację rodzina jest najważniejsza ale czasami problemy przesłaniają człowiekowi widok na to co ważne, szczęście że zrozumiałam i wszystko jest dobrze...Jeśli chodzi o opiekę zdrowotną w Uk to jest bardzo dobra tylko żeby dostać się do określonego specjalisty trzeba przejść szereg procedur głównie u swojego lekarza rodzinnego, na całe szczęście pożegnaliśmy już naszego GP i teraz mam nadzieję że przejdziemy do konkretów :) Szpital kobiecy w Liverpoolu jest podobno jednym z najlepszych jeśli chodzi o Uk także jestem pełna optymizmu, tylko to czekanie...Jestem bardzo niecierpliwą osobą więc to czekanie mnie dobija czasami, mój nowy lekarz powiedział ostatnio że najlepsze i najpiękniejsze rzeczy spotykają tych najdłużej wyczekujących , miłe ale i tak chciałabym by to jakos szybciej się toczyło :)

reklama
hej laseszczki ;-)
witam nową staraczkę :-)
jak zawsze trzymam za wszystkie kciuki :-)
co do mojego testowania to mogłabym już 11 października, al wstrzymam się i zobaczę jak tempka jeśli spadnie 11 to nie ma sensu tracić kasy na bete a jeśli nie spadnie to 12 w sobotę zrobię sikańca :p
ściskam Was wszystkie :-*

Cześć dziewczęta:)

Co tu tak cicho???????

Witam nowe dzięwczęta i powodzenia życzę:)
Stworek szczęsciara z Ciebie, życzę spokojnej ciąży:-)

Wczoraj wieczorem wróciłam do domu po weselisku i byłam padnięta...ale było zajefajnie...wybawiłam się za wszystkie czasy:-D:wink::happy2:, jeszcze do dziś mnie wszystko boli:)

Witam się dziewczynki :-) Ciężki powrót do rzeczywistości jak zwykle po urlopie a tu jeszcze koniec miesiąca i cała papierologia przede mną :-( No ale nikt nie obiecywał, że będzie lekko ;-) Jeszcze nie miałam czasu Was nadrobić, widzę, że pojawiły się nowe, fajnie bo sporo nas już przenosi się na wątek ivf i cisza nastała :-)

hej wszystkim,
dość długo się nie odzywałam ale nadrobiłam już zaległości i wróciłam

Dziś byłam u mojej Gin, pęcherzyk 15 mm kazała mi dziś i jutro brać jeszcze gonal aby nieco podrosły. W środę mam do niej jechać na USG i zobaczymy co z tego wyniknie, sądzę że jakby pęcherzyk jeszcze podrósł to może w czwartek lub piątek miałabym pierwszą IUI :)

I tu moje pytania, ponieważ byłaby to pierwsza IUI dla mnie chciałabym wiedzieć, na ilu pęcherzykach Wy miałyście robioną IUI i jakiej wielkości? i jakie są szanse IUI przy PCO?

Sama stymulacja, laparo i drożność nie pomogły :(
teraz czas na IUI i tak się zastanawiam ile razy IUI powtarzać? czy może po jakiś 2 razach ivf?

co Wy sądzicie na ten temat?
z góry dziękuję za wszystkie info:)

stworek82- fajnie, że się odezwałaś po takim czasie... bo dzięki takim Dobrym Informacją - nam wszystkim jest łatwiej:)

monika1984- hej, nie martw się PCO, ja też mam zdiagnozowane PCO, niestety tez od 3 lat staramy się o dzidziusia z mężem. U mnie Laparoskopia, drożność i wszelakie stymulacje nie dały rezultatu, ale jeszcze się nie załamuję. Choć w moim przypadku PCO jest bardzo głębokie a jajniki obrośnięte malutkimi pęcherzykami :( niestety problem z owulacją:(
Teraz będziemy mieć pierwsze podejście do IUI i zobaczymy... ważne abyś nie traciła nadziei, może czasem ona przygasa ale pamiętaj, że właśnie takie przypadki jakie poznajesz/ poznałaś tutaj- te szczęśliwe mamy, które również bardzo długo walczyły są teraz z nami by również Nam dać siłę. Tak więc trzymam za Ciebie i Was wszystkie kciuki:) Damy radę:)

a i jeszcze jedno pytanko do tych, które pierwsze IUI mają za sobą, kiedy robi się test po IUI?

reklama
]usi@ fajnie że nie tylko podczytujesz, ale że się odezwałaś. witaj wśród nas. ja też jeżdżę do Wrocławia. którego lekarza wybrałaś? to prawda że w tej sytuacji A4 jest zbawieniem:-)

Jeszcze nie wybrałam narazie mój M robił badania nasienia i był u androloga w invimedzie ale wrócił raczej przybity niż podbudowany mój lekarz polecał dr Jarosza z Mediconcept wiec pewnie wybiorę go

Do góry