reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ladybea jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedziała;-), a w sumie to jest TYLKO jeden żołnieżyk potrzebny..., jak je wyselekcjonują i delikatnie podrasują to może a nóż widelec!!!! Trzymam &&&&&&&&

reklama
nati i właśnie tego się trzymam i pocieszam że i tak je stiuningują przed podaniem. Lekarz powiedział, że pobierzemy nasienie on je podrasuje i wtedy zobaczy czy warto podchodzić do iui. Podoba mi się że nie chce nas naciągać. Chcę spróbować, żeby nie żałować

Nati35 kurcze u mnie też m mógłby być bykiem rozpłodowym:) u mnie też niby wszystko oki. Ale stymulowana byłam już te 6 razy, a może więcej. Jedyny problem u mnie to tarczyca....no i hiperprolaktynemia, także też się boję że mnie nie zakwalifikują. Leczenie mam udokumentowane od 2010r. Poczytaj sobie że niepłodność idiopatyczna też Cię kwalifikuje do rządowego in vitro

Enni ale nikt nam nie uwierzy na słowo honoru, a my nie posiadamy niczego na piśmie, że staramy sie o dzidzie od 5lat. I tu jest ten największy problem, a jednak musisz miec udokumentowane leczenie 12 lub 24 m-ce.

No fakt, Zobaczymy co mi powiedzą. Jak zaczęłam tułać się po lekarzach (na początek zwykłe giny) to miałam przez 2 cykle podawany pregnyl,(z monitoringiem) oczywiście badanie hormonów. U drugiego miałam już stymulację clo z monitoringiem i również jakieś badania hormonalne. Po roku albo 1,5 pojechałam do kliniki dokładnie 2011,znowu badania ale dokładniejsze. Diagnoza wszystko oki (tylko tarczyca) i jakieś 6 miesięcy nigdzie nie jeździłam. Później znowu Łodż i 2 iui, poznań 1 iui. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Hej!
Nati chiba Ci kopa zasadzę no! ;-) Ja też mam niepłodność idiopatyczną. U Ciebie wystarczy rok potwierdzonych badań. I pisałaś wcześniej że z 5 lat temu miałaś hsg. Nie masz papierów z tego hsg? Zupełnie nic? A byłaś chociaż u poprzednich lekarzy by zapytać o papiery? Oczywiście zrobisz co zechcesz ale chce Cię tylko zachęcić byś spróbowała załapać się na rządówke. Zrobic ivf za pełną kwotę ok 10 tysi zawsze zdążysz

Enni to trzymam kciuki byś załapała się jak najszybciej :-)

Smefeta kop przyjęty:tak:, mam tylko wypis ze szpitala z hcg i nic więcej, bo mój gin nic nie notował. A tak konkretnie to mam tylko papiery - Wypisy- dot. iui -pierwsze z kwietnia tego roku. Ale nie byłam niczym stymulowana, ani razu! Czy to przypadkiem niedyskwalifikuje??? Potwierdzone mam tylko papirkowo hcg.

reklama
Do góry