reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kasik36- pewnie ze miałam sprawdzane pękanie i generalnie pękają ( ale tylko niektóre), a generalnie największy wychodowałam 15 mm i to było tylko raz:(

brydziajones
- witaj:) ja również mam PCO, nasienie męża- oki, miałam HSG i laparoskopię- ale efektów brak, też jestem stymulowana i podchodzimy do 1 IUI - zobaczymy jak będzie. A ponieważ masz PCO to chciałam zapytać jak twoje pęchole rosną po stymulacji? - bo moje właśnie cały czas kiepsko, a stymulujemy już kawał czasu>( ja po HSG zaczęłam starania od razu, ale niestety nie pomogły:( - trzymam kciuki, oby Tobie się powiodło.

Queen- witamy:) nie zadręczaj się pytaniem czemu akurat Twoja IUI miała by się udać, po prostu uwierz, że się uda:) ja ostatnio gadałam z któraś dziewczyn i dowiedziałam się, że u niej zaskoczyło własnie po tej 1 IUI, więc trzymam kciuki aby wyszystkie przyszłe iui poszły na pozytyw:)

kara86- no to oby nasze pierwsze IUI wyszło z powodzeniem:) kciukasy:)

ladybea- jej Ty testujesz 29 a ja 28 dowiem się czy podchodzę do IUI- kurczę trzymam kciuki za Ciebie, musi się udać:) a jak się czułaś?? bolało?? hehe ja to bym trzymała nogi nawet godzinę:)- jakbym miała pewność że cos pomoże... a lekarz powiedział jakie masz szanse??

Lena- witaj:) super, że u Ciebie posżło szybko i oby sie udało...:) trzymam kciuki:)

Dagna- tez mam problemy z tarczycą, wysokie TSH, i mam pytanko jak udało Ci się tyle schudnąć?? może jakieś info pomocy, bo chetnie pozbędę się wody:p

reklama
78LENA witaj, widzę że tak jak ja walczysz o drugie dziecko:):-D
A ja mam mega stres...jak kwiatuszek już wspomniał podobno na polnej kasa się skończyła....pewnie mogę pomarzyć o IVF w tym roku...:(

Merlin: mi endokrynolog kazała byc na diecie 1000 calorii :] a ja nie umiem byc na diecie i wytrzymałam tydzien:p poszłam do niej i powiedziałam ze nie mogę schudnąć i nie mogę byc na diecie i przepisała mi tabletki na wodę w organizmie tialorid i w sumie po 6 msc jakoś tak spłynęło mi 10 kg:) a reszta to juz ja :)

Hej Dziewczyny faktycznie dużo się dziś działo tutaj,
ja jestem przed @ powinnam dostać max jutro, planuje zrobić badania TSH, LH itp ale się stresuje jak jutro dostane to moge już w piątek (czyli 2dc) czy już lepiej w Pon i będzie 5, bo można między 2-5 jak dobrze pamiętam,

78Lena- mocno trzymam kciuki && :)

Co do wagi to ostatnio ok 66 przy 168cm, więc też nie należę do chudzielców i trochę mi to przeszkadza, ale jak zawsze są jakieś wymówki żeby nie ćwiczyć, jednakże związku z tym iż mamy młodego psa postanowiłam z nim zacząć spacerować :)

a tak z ciekawości może któraś z was pali ? bo ja niestety 2 lata temu zaczęłam a teraz myślę ze czas rzucić :szok: i próbowałam ostatnio miej palić ale dziś stwierdziłam ze nie ma to sensu i już nie kupiłam po prostu nowej paczki :-(

ale się u nas tłoczno zrobiło :- P mam nadzieje, że nowe staraczki długo tutaj nie zabawią bo zafasolkują :-)
ja odkąd zamieszkałam z moim m. do tego doszła praca siedzaca to przytyłam 34kg :-( ale od kiwetjia tego roku wzięłam się za siebie i schudłam 20 kg :-) mierze 176cm. muszę jeszcze schudnąć 8 kg ale teraz niestety już idzie waga w dół w ślimaczym tempie, ale mam nadzieje że do gwiazdki mi się uda zgubić te kg :-)
ja popalałam przez 8 lat a teraz już nie pale ale nigdy nie paliłam dużo wieęc po prostu powiedziałam sobie że nie pale i to wystarczyło :-)
ja w piatek idę do gin. zobaczyć czy mam owulację z lewego jajnika bo prawy jajowód niedrożny i się okaże czy uda mi się podejść do 3iui ale podejrzewam, że teraz owulka będzie z prawego :-(
pozdrawiam wszytskie staraczkii te zafasolkowane również :-)

reklama
Ale nas tu sporo :(

Merlin ja sie dowiedziałam o PCO całkiem nie dawno . Lekarz poprostu ma przypuszczenia. Nie miałam owulacji w sierpniu, przytyłam w krótkim okresie czasu. Mam cysty na obu jajnikach, wypadają włosy :( Nie kazał mi żadnych innych badań na razie robić oprócz prolaktyny miałam wynik 20,5 a Max było 25 czyli w górnej granicy. Dziwne jest to , ze okresy mam bardzo regularne choć bardzo obfite i bolesne ze skrzepkami ( przepraszam za szczegóły). Jest to moja pierwsza inseminacja wiec nie wiem jak rosną pęcherzyki bo dopiero zacznę stymulacje ok 9 listopada. Na razie czekam na okres. Teraz miałam HSG w pon i próbujemy w tym cyklu ostatni raz naturalnie. Aaaa w sobotę miałam usg doochwowe i pęcherzyk miał 16mm w 11 dc,,, nie wiem czy to dobrze czy zle??? Dopiero co sie wdrażam w temat , także ja nowicjuszka jestem :))

Co do palenia... Niestety pale, próbuje rzucić ...:(((

Do góry