reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
B​rydziajones Ja w sumie oki tylko to przeszywające gorąco po clo...;-) boję się tylko że przytyję od stymulacji do IVF i tak nie jestem najszczuplejsza. Codziennie biorę hormony na tarczycę mam 82kg:szok: za boga nie mogę z wagi zjechać:zawstydzona/y:

Ja właśnie tez sie właśnie tego boje :( wazę 69kg... Przytyłam 15 kg w przeciągu 2 lat:((((

reklama
Kurczę tez jestem ciekawa jak mój organizm to przyjmie. Tyje sie po Clo? Są jakies skutki uboczne ?

U mnie nie było kompletnie nic, ani uderzeń gorąca, ani tycia, ani niczego innego. Az sama jestem przerażona jak czytam o tych skutkach ubocznych. Ja zaczynam clo dziś, zobaczymy jak będzie.
A ja chciałam zapytać tak z innej beczki - do dziewczyn, które miały już inseminacje - czy po zabiegu długo pozostawałyście na fotelu? Podobno powinno sie trochę poleżeć zanim się wstanie, a mnie mój poprzedni lekarz praktycznie od razu pogonił z gabinetu i zastanawiam się czy to ma jakieś znaczenie.

Queen​ a to zależy, na 1 iui jakieś 10-15 leżałam na fotelu, na 2 u tego samego lekarza juz krócej, a przy 3 u innego lekarza góra 5 minutek:)
Czyli co lekarz, to inaczej. Ale tak sobie myśle, ze jak ma się udać to się uda i bez żadnego leżenia. Nie ma co szukać dziury w całym.

wowo wow wow, widzisz kasik jak się ruszyło :-) teraz przydałoby się takie poruszenie odnośnie zajść w ciążę:tak:
witam wszystkie nowe staraczki i mam nadzieję, że jesteście tu tylko na chwilę. POWODZENIA;-)
Pole fajnie że się odezwałaś
Merlin tak jak przeczytałaś w końcu miałam swoją pierwszą iui 15.10 więc testowanko pewnie 29.10. A co do leżenia po iui to drek zarzucił mi nogę na nogę i leżałam tak z 10 minut (długie 10 minut) bo walczyłam żeby nie zjechać z fotela :-D

Ostatnia edycja:
Witam nowe staraczki i mam nadzieje że długo tutaj nie zabawicie :-) i przejdziecie na forum zafasolkowanych :-)
QUEEN ja jestem po 2 iui i za każdym razem leżałam ok. 40 min. ale to i tak nie pomogło :-(

reklama
Hej dziewczyny ja sie wypowiem co do wagi bo tez chudzinka nie jestem :-) ale staram sie jak moge zeby nie tyc.Ostatnio zainwestowalam w patelnie ceramiczna na ktorej smaze bez kropli tłuszczu.Z owocow wybieram te ktore nie maja duzo cukru typu jablka,gruszka,brzoskwinie i truskawki i 1 lub 2 maxx dziennie.
miesa to kurczak i indyk.Wiadomo warzywa.A wegle tylko w postaci ciemnego chleba i to tylko rano.A i owsianka czasami.Jak chce mi sie slodkiego to pieke sernik z chudego twarogu,albo gorzka czekolada. No i ostatni zaczelam troche biegac moja kondycja to katastrofa byla pierwszy raz to 600m. a teraz 3km.
Pilnuje sie ze w zgledu na siebie ale i klinike waza i mierza mnie :zawstydzona/y:

Do góry