reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Lena jest tak jak Kasik pisze, labo w szpitalu musi być czynne 24h 7dni w tygodniu, no bo to szpital!!! A jak powiesz, że musisz miec zrobiona betę i za nia zapłacisz to bez łaski!!!!! Nie daj sie zwodzić, bo jakieś babie nie będzie się chciało otworzyć głównych drzwi.

Ladybea przykro mi, ale masz rację idź dalej ja też tak postanowiłam mój mi marudzil że jak teraz się nie uda to może przerwa wybilam mu to dopóki mam tyle siły chce załatwiać Jedno za drugim, za parę m-cy będzie 4 lata ja już nie chce więcej tego przedłużać.

Dziewczyny z kad czerpiecie statystyki IUI macie jakieś strony klinik?

Nie ma co patrzeć na statystyki, kazda z nas jest inna i inaczej jej organizm reaguje... poza tym my te statystyki zmienić możemy;)

smerfeta: masz w Leeds znajomych/rodzine? miasto jak miasto, ale dobrze mi się tu mieszka :)

Hej dziewczynki cały dzień dziś chciałam do was napisać ale ciągle mi ktoś w pracy przeszkadzał,

Pati86 witaj, ja z m szykujemy się też do iui tyle ze w Polsce tu nie ma chyba takiej papierkowej roboty ale niestety trzeba badania porobić ja akurat robiłam wszystkie prywatnie i z tych co mi dał lek to pielęgniarka mówiła ze tylko jedno ewentualnie mogłabym dostać na kase chorych :crazy:, więc o tyle macie dobrze ze wychodzi was to taniej,

Kasik36 przykro mi z powodu Babci M

Queen a propo inseminacji u zwierząt zupełnie zapomniałam że takie coś jest ale jak tłumaczyłam teściowi jak wygląda zabieg to powiedział że u krówek tak samo troche się zmieszałam :baffled:

Ladybea głowa do góry

Lena trzymam kciuki aby dobrze Cie obsłużyli w szpitalu i nie spławili

Dziewczyny ja na przyszły wtorek jestem umówiona na monitoring pęcherzyków będzie 12dc ciekawe jak to jest u mnie :confused:,
a tak opropo kosztów na stronie kliniki inseminacja kosztuje bodajże 750 zł. + powiedzmy chyba 500 zł, nasienie dawcy i pewnie wizyta 120 zł. ale lekarz powiedział ze inseminacja ok 2500 zł cała nie rozumiem w czym ta reszta ma być :confused:

reklama
Ladybea, smerfeta, - dziekuję za kciukasy, oby po tych 2 dniach pęchole podrosły jeszcze ciut ciut.

patti- bądz dzielna, głowa do góry:) Oby Twoja pierwsza IUI była tą ostatnią:)

ladybea- słowami nie jestem w stanie wyrazić jak bardzo mi przykro, kurczę od początku jechałysmy na podobnym wózku... i sądziłam, że TY dziś juz z niego wysiądziesz:( Przytulam Cię mocno i ściskam, nie załamuj się kochana. Poza tym jesteś zuch dziewczyna i tak jak napisałaś idź za ciosem:)

brydziajones- przykro mi z powodu wujka- szczerze współczuję:( a jeśli chodzi o oczekiwanie to kiedy robisz betę?

lena- mam nadzieję, że będzie pozytyw:)

Dziś miałam wziąć Pregnyl na pękniecie- to jest domięśniowy... i niestety mojej mamy nie było u mnie:( więc poprosiłam koleżankę z pracy... która przy mojej słownej instrukcji podołała... Zdecydowanie wolę sama robić sobie zastrzyki... np z gonalu, bo jest w penie, nic nie boli i nie jest domięśniowy... a teraz tylko tyłek mnie boli:( oby się opłaciło:) Jutro wizyta, przygotowanie "armii najlepszych geniuszy" i ok 18 IUI... od jutra bedę odliczałą dni do testowania:) Co prawda wiem, że pierwsza IUI - to marne szanse... ale chyba już z nami tak jest, że cieszymy się z małych postępów, w których trzymamy nadzieję. Dziś w pracy powiedziałam do mojej koleżanki, że od jutra jestem w ciąży, więc będę leniuchować w pracy:p oby sie spełniło:)

dziewczynki przy okazji pytanko, czy można zrobić bete na NFZ? Ja mam taka prywatna opiekę medyczną LUX Med- zakład pracy mi opłaca, w wykazie mam to badanie jako bezpłatne... i tak się zastanawaim czy jak coś umawiać się na szpital na NFZ czy uderzać w moją priv?

Do góry