reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Lena ja jak biorę luteinę to od 20 dnia cyklu przez 10 dni. Raz jest tak, że @ przyjdzie po 2-3 dniach od odstawienia a czasami jeszcze nie wezmę wszystkich i @ już jest.

aga17070 witaj w naszym gronie. Napisz coś od siebie.

reklama
Majka - no to widzę, że razem będziemy przechodzić przez badanie, ja też w czwartek z jednej strony już bym chciała być po a z drugiej się trochę boje, ja mam stawić się o 10 o 12 gdzieś zabieg no a poźniej to pewnie będzie zależeć od tego jak będę się czuła, i mam być na czczo jakoś czarno to widzę :-(,

Lena - przy lekach niestety nie pomogę bo narazie nic nigdy nie brałam

Aga17070- witaj na forum

staramy się o dzidziusia już prawie 2 lata. W czasie tego cyklu miałam mieć robioną inseminację (dokładnie jutro) ale moje marzenia niestety pękły, po biopsji męża...ja w 2011 roku, miałam robioną pierwszą laparoskopię, zwykłe torbiele- , które potem okazały się torbielami ze zmianami nowotworowymi. Przez kilka miesięcy był spokój, choć ciągle gdzieś miałam jakieś torbiele, które zaleczane były tabletkami. W zeszłym roku powrót, torbiel 10 cm, decyzja albo usuwamy jajnik, albo próbujemy go ratować. Kolejna laparoskopia, potwierdzona endometrioza II stopnia. Brak dziecka...wydawało nam się że to problem we mnie. Ale ja po wielu badaniach, hormonach- czyściutka, drożna...więc mój mąż z czystej ciekowości udał się do lekarza, byliśmy pewni że wszystko u niego jest OK. Ale 15 listopad- skierowanie prywatna biopsja jąder. Byliśmy pewni że wszystko wyjdzie dobrze, nawet umówiliśmy się z moim lekarzem wstępnie na inseminację. Wyniki odebraliśmy 28 listopada...mój ginekolog powiedział że nie są za dobre, ale nie chce za wiele mówić...Jutro mój mąż jedzie na konsultację do swojego lekarza...zobaczymy.

Witam babeczki :-)
Kama super,że słyszałaś serduszko swojej dzidzi,rośnij teraz zdrowo
Aga17070-witam w naszym gronie forumowiczek
Lena ja jak miałam luteine na wywołanie @ to brałam przez 5 dni i zawsze @ pojawiała się 2-3 dni po odstawieniu,więc może zadzwoń do swojego gina i zapytaj czy masz brać dalej czy odstawić
Agha jak Twoja beta????????????
Queen kciuki za andrzejkową IUI &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

moja imprezka andrzejkowa była super i trwała do piątej rano w wczoraj była mała powtórka ..........a dziś wstałam z wielkim bólem głowy

Wklejam aktualną liste bo w piątek zapomniałam się wykreślić

Anabel87 - 26.11.2013 prawdopodobnie wynik AMH, 05.12 HSG
agha: 29.11.2013. wysoka beta
Queen - 30.11.2013 -Andrzejkowa IUI ;)
Madziula Rz 4.12 usg ok 5.12 II IUI
Majka K: HSG prawdopodobnie 05.12.2013
Asita: 2 pęchole w tym jeden dominujący - starania: "żywioł" - 7.12.2013 przewidywany termin @
AgaJa82: 10.12.2013. - beta
78Lena: stymulacja i jakoś koło 12 grudnia II iui
Queen - 15.12.2013 piękna beta w gwiazdkowym prezencie :)
Brydziajones: grudzień planowana 1 IUI
Kasica: w grudniu wizyta w Klinice i rozmowa o IUI
Nati35 : grudzień histeroskopia
Ladybea: naturalne starania do końca roku a potem ...
Merlin: naturalne starania do końca roku a potem ...
Kasik36: styczeń 2014 planowane II ivf (ICSI)
Smerfeta: ~ styczeń 2014 --> ivf runda druga
MagdaM33: styczeń 2014 IVF
Kwiatuszek: totalny spontan:)
Enni: ogarnianie procedur związanych z in Vitro
Pole: nasza szczęśliwa przyszła Mamusia:)
Joanna82: nasza szczęśliwa przyszła Mamusia:)

Hej dziewczyny, witam Was wszystkie - "stare" i nowe w ten chłodny poranek!
queen pewnie nsze posty sie minęły i to dlatego. Nie mam ci czego wybaczać. A jak sie czujesz?
W kontekście inseminacji to czuję się zupełnie normalnie, czasami tylko lekkie pobolewanie w podbrzuszu, ale niestety dorwało mnie paskudne przeziębienie i mam wrażenie, że nawet jeżeli IUI przyniosła efekt to kaszel szarpiący całym ciałem skutecznie wszystko popsuje... :crazy:

Witam z rana
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Robię mały update, co u mnie.
Wczoraj byłam u gina, wszystko pięknie, jest pęcherzyk i w piątek mam inseminację.
Trochę się tego obawiam, bo mąż miał w zeszłym miesiącu anginę i 40 stopni gorączki, no ale spróbujemy, może akurat kilka dzielniejszych przetrwało.
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

O, widzę, że suwaczek mi się znów zaciął. No ale jestem w 11 dniu.
No i się pochwalę, że pierwszy miesiąc mierzę temperaturę i zapisuję na ovufriend. Nie wiem, czy to coś da, jak na razie to ona tylko skacze.

bziunia niestety nie mam jak zadzwonic do mojego gina, dopiero w czwartek ewentualnie. Postanowiłam juz nie brac tej luteiny. Teraz i tak juz mój 14dc nie wypadnie w niedziele, a o to w sumie chodziło. Tyle, że termin 2 IUI sie przesunie jesli wogóle coś z tej stymulacji bedzie. Teraz grzecznie czekam na przyjście @.

piaska trzymam kciuki za wynik IUI
queen trzymam kciuki za wyyyyyyyyyyyyyysoka bete i żadnych czarnych mysli wszystko bedzie dobrze :tak:tylko kuruj sie kochana ciepłe skarpety herbatka z maliną i dużo snu.
kama
ciesze się, że już widziałaś serduszko maluszka:-)
Pozdrawiam Was wszystkie i życze miłego dzionka.

Anabel mówiłam że mamy podobny timing :-) ja też się trochę boję, choć staram się już o tym za dużo nie myśleć, jestem zadaniowcem ;-)więc jest zadanie do wykonania to trzeba przejść przez to...

reklama
Do góry