reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    296
Dziewczyny dopisujcie się:

Kasica82 1 IUI :-)
13.01.2014. 78Lena 2 IUI - 27.01.2014. wysoka beta
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

16.01.2014. EwciaK30 1 IUI - 30.01.2014. wysoka beta:-)
24.01.2014. Bziunia 3 IUI - 07.02.2014. wysoka beta:-)

Ja się podpisuję pod listą i czekam na kolejne z Was:-)

reklama
kasica82 no to wszystko wygląda idealnie, może faktycznie sie uda. Trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ewciak ja też pierwsze IUI miałam na naturalnym cyklu, ale lekarz wtedy nie widział nawet wyników mojej M

Dziewczyny a ile kosztuja te kariotypy?

Lena kariotypy kosztują 700 zł. ale my mieliśy skierowanie do genetyka na nfz i to on nam zlecił badanie więc i badanie i wizyty są za free, minusem jest długie oczekiwanie ale przecież nie można mieć wszystkiego :-D

Ewcia doktorek sprawdzi czy nie dołożyć Luteiny.

Lena,tak jak napisała kasik,kariotypy kosztują "trochę "kasy....my robiliśmy te badanie około 3,5 roku temu i płaciliśmy cosokoło 700 złotych.Wyniki mielismy po 1,5 tygodnia już.Ale jak dasz radę,to rób na NFZ...zawsze to parę stówek do przodu będziesz...;-)a,jak mozesz tak pokombinowac,to czemu nie?!!
kasik,ja iui miałam robioną 8 stycznia,dokładnie 2 tygodnie temu...więc betę powinnam raczej już zrobić no nie?!!:confused:
Dziewczyny,pytanie z innej beczki.....................czy któras z was nosi okulary??albo ma problemy ze wzrokiem itd?????,bo kurcze ja już od dośc długiego czasu zauważyłam,że bardzo pieką mnie oczy,nie ważna pora dnia!!nieraz mam takie jakbym płakała,całe czerwone,zauważyłam,że jak cos pisze z daleka,to mam problem,aby to odczytać itd..jak prowadzę samochód i jest tak szaro lub już ciemno na dworze,to po prostu porażka,tak zle widzę,znaki itd.....
Około 4 lat temu byłąm u okulisty,miałam maleńką wadę zwroku bo o ile pamiętam to chyba -0,5 i 0,75.Ale czuje ze chyba muszę sie wybrać,nawet ja ksiażkę czytam to nie czuję sie zbyt komfortowo...

Ostatnia edycja:
Magdo
za Twoje 12 jajeczek trzyma kciuki moje jedno jajeczko, juz z raczkami i nóżkami;)
Ewcia my tu Cię nie chcemy i juz, wiec bardzo prosimy, zeby sie cud u Ciebie zdarzył;)
Lena dziewczyno, wiesz, ze trzymam z całych sił.
A bać to ja sie niczego chyba nie boje oprócz wind i ruchomych schodów.
A durna jestem taka, ze mniej sie bałam tygrysów niz kąpieli ze sloniami. Lubię kiciusie i juz.

W Novum iui kosztuje 800zl,czysta procedura bez leków.
Wizyta 80 zł.
Blue wyszły dobre kariotypy i teraz jest oglupiala, bo nie wie co juz u Niej moze nie działać...

08.01.2014. Kasica82 1 IUI - 22.01.2014. wysoka beta

13.01.2014. 78Lena 2 IUI - 27.01.2014. wysoka beta

16.01.2014. EwciaK30 1 IUI - 30.01.2014. wysoka beta

24.01.2014. Bziunia 3 IUI - 07.02.2014. wysoka beta

Kasica82 spokojnie dzisiaj możesz iść na betę, na pewno już pokaże co i jak, kciukasy :tak: Ja powinnam nosić okulary bo parę lat temu wykryto u mnie wadę -0,75, nawet zakupiłam okulary (zwykłe i przeciwsłoneczne) ale noszę tylko przeciwsłoneczne do samochodu. Możliwe, że trochę mi się poprawiło bo podobno na starość się wyrównuje i przechodzi na + ;-):-D

Pole no właśnie z tymi kariotypami to taka lipa bo wszystkim wychodzą dobrze a ivf się nie udaje :-( Co do Blue to ona już na 100% będzie brała udział w tym programie tv? To jest ten program tvn, który proponowano nam na tym forum? Miło byłoby oglądać kogoś kogo się "zna" :tak::-)

Ostatnia edycja:
Blue w zasadzie jest gotowa psychicznie i fizycznie na ten program, ale mówi, ze tam sie strasznie ślimaczy. A Jej bardzo zależy na czasie.
Amh spada i jeden jajnik jest juz wygaszony, a na drugi lekarze nie dają Jej duzo czasu.
Teraz bierze nadgodziny i co sie da, zeby zarobić i będziemy chciały zeby zrobiła inv w Novum u mojej lekarki.
Te kariotypy to w sumie nie wiem juz czy faktycznie cos pokazują...

reklama
pole kiciusia to ja mam w domu, a to są tygrysy wielkie i niebezpieczne. No nieźle, a schodów się bojisz...:-D naprawde mnie zadziwiasz. Jak się czujesz kochana w tej nowej roli? Wojtuś śpi całe nocki? Tatuś nadal szleje ze szczęścia? Tak w ogóle jak wasze zdrówko? Ja potwornie się bałam o Karolka i wiecznie zaglądałam do łóżeczka. Moja mama się ze mnie śmiała, że zwariowałam:-D

Dzieczyny, a kto powinien zrobić te kariotypy? Są jakieś przesłanki do tych badań? Czy każda kobieta przed zajściem w ciąże powinna zrobić?
A ten program kiedy rusza, ktoś wie?

Ostatnia edycja:
Do góry