Lena,tak jak napisała
kasik,kariotypy kosztują "trochę "kasy....my robiliśmy te badanie około 3,5 roku temu i płaciliśmy cosokoło 700 złotych.Wyniki mielismy po 1,5 tygodnia już.Ale jak dasz radę,to rób na NFZ...zawsze to parę stówek do przodu będziesz...;-)a,jak mozesz tak pokombinowac,to czemu nie?!!
kasik,ja iui miałam robioną 8 stycznia,dokładnie 2 tygodnie temu...więc betę powinnam raczej już zrobić no nie?!!

Dziewczyny,pytanie z innej beczki.....................czy któras z was nosi okulary??albo ma problemy ze wzrokiem itd?????,bo kurcze ja już od dośc długiego czasu zauważyłam,że bardzo pieką mnie oczy,nie ważna pora dnia!!nieraz mam takie jakbym płakała,całe czerwone,zauważyłam,że jak cos pisze z daleka,to mam problem,aby to odczytać itd..jak prowadzę samochód i jest tak szaro lub już ciemno na dworze,to po prostu porażka,tak zle widzę,znaki itd.....
Około 4 lat temu byłąm u okulisty,miałam maleńką wadę zwroku bo o ile pamiętam to chyba -0,5 i 0,75.Ale czuje ze chyba muszę sie wybrać,nawet ja ksiażkę czytam to nie czuję sie zbyt komfortowo...