reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Marzen, ja po hsg nie mialam plamien, ale sporo dziewczyn je ma. Nie stresuj się tym ;)

Kredko, ja się zupełnie nie orientuje w tych sprawach :/

chciałam Wam jeszcze napisać, że nabyłam ksiązkę B. Pawelec "In vitro, Trudne rozmowy na wazny temat". Polecam. naprawdę polecam.

reklama
Kredko powiedzialam..:p mojego brzucha juz nie da sie ukryc:) nie jest zle..

Aniko to dobrze, ze masz tak głowę zajeta:) martwilam sie czy nie siedzisz w kacie i sie nie dolujesz;)

Marzen ja po pierwszym hsg mialam tyle krwi i skrzepow ze poleciałam do gina sprawdzic czy mi szyjki nie naderwali:p tydzień chodzilam okrakiem, bol niesamowity, ale dr mnue przeczyscil i bylo lepiej. Po prostu ten syf gdzieś sie na zakretach zaczepial zamiast odrazu zkeciec;)

Kredko jesli chciałabyś sama sie ubezpieczyc tylko w nfz, musiabys zaplacic ok 400pln miesiecznie + oplata za zwloke lat. Nie oplaca Ci sie to bo jesli 10lat nie bylas ubezp w Polsce, to musisz uiscic kwote ok 7tys. To juz lepiej zatrudnic sie gdzies na miesiąc. Zwolnic sie i wtedy kontynuiwac ubezp na własną reke. Albo zwykla umowa zlecenie z ta skladka do nfz. Tak tez sie da...
Nie wiem czy warto tyle kombiniwac. Bo za leki mozesz zaplacic bez refundacji 1500zl...
A kombinacji full..
Albo rejestracja w urzedzie pracy jako bezrobotna. Ale to trwa chwile... i pozniej musisz sue odbijac u nich.. ja bym chyba odpuściła:/

Niebajko dziekuje Ci:-*
No to wstecz mi sie nie oplaca... a gdybym ktos mnie zatrudnil w pl ( a to moge spokojnie zalatwic) to czy mogla bym miec refundacje invitro??

Refundacji in vitro nie będziesz miala, ze względu na brak nasienia M (patrz Stacy). ja mowilam tylko o lekach do invitro;)

Moze Cie zatrudnic ktoś:) tylko nie wiem czy np 1/5etatu (zeby koszty zatrudnienia byly niskie) obejmuje wtedy te skladki. Nie znam sie, nie chc e w blad wprowadzac.
W zleceniu chyba (tanio powinno wyjsc) mozna oplacac dobrowolnie składke nfz i juz.
Ale ja się super na tym nie znam.. musialabys do kogos mądrego uderzyc.

Dziewczyny zrezygnowałam z kliniki invimed we Wrocławiu, koleżanka mojego męża poleciła nam swoją panią ginekolog , 4 razy poroniła , też jezdziła do kliniki do Wrocławia, i nikt jej nie pomógł , i w końcu znalazła ta panią ginekolog i jej pomogła i ma właśnie synka
smile.gif
Żadna klinika jej nie zaproponowała żeby zrobiła takie badanie jak :

GLUKOZĘ na czczo
FT4
FT3
TESTOSTERON
DHFA- S
i były jeszcze dwa badania ale ich nie pamiętam

powiedziała żę te badania są bardzo ważne jak chodzi o staranie o dzieciątko , jak są złe wyniki to nadaremna INSEMINACJA

Byłam wczoraj u tej pani ginekolog , zleciła mi takie same badania co tej koleżance .
Zobaczymy mam iść do niej za dwa tygodnie z wynikami :-):-)

Osa bardzo mądrze :-) ja za nim trafiłam do mojego"Banaszka" to miałam trzech lekarzy,tylko kase wyłudzali a nic nie leczyli i tez żadnych badań mi nie zlecali nawet nie kazali sprawdzić nasienia!!!!! A mój powiedział że to podstawa :-) trzymam kciuki za nową lekarkę :-) oby wam pomogła :-)

Magda, buzia sama mi się do monitora usmiecha :) ale się cieszę! no i Niebajka dobrze mówi o tej klinice, więc wierzę, że znajdą tam na Was sposób :) chyba taniec zwycięstwa zaraz tu odstawię heheh! wtorek juz za pasem, a w czwartek bedzie się działo :) ekstra!!!! a Ty jestes z Wro? czy ja cos mylę?

nie jestem z Wro ale tam mam najbliżej.

aniko ja też czekam na Twoją wizytę :-) a z tymi rodzicami to masakra, najpierw głupie usprawiedliwienia a później gadki o ADHD. po co ludzie mają dzieci skoro nie chce im się ich wychowywać?

osaosa to bardzo dobra wiadomość. dziwne że żaden lekarz nie zlecił ci takich badań:szok:, kurcze przecież to podstawa:angry:

kredko zgadzam się z Niebajką, nie opłaca się. ktoś cię zatrudni niezależnie od części etatu, albo zarejestrujesz się w PUP. w obu przypadkach bedziesz miała opłacaną składkę na ubezpieczenie zdrowotne, czyli składkę na NFZ, co oznacza, że będziesz miała prawo do bezpłatnej opieki lekarskiej i refundowanych leków. jak pisze Niebajka do programu MZ nie będziesz mogła dołączyć. więc bez sensu.

zgłosiłam się dziś do promocji darmowe konsultacje + 50% zniżki na badania AMH i badanie nasienia. teraz muszę czekać na odzew ze strony kliniki. a z obecnej kliniki dostałam maila że poinformują kiedy dokumentacja będzie gotowa, serdecznie pozdrawiają;-) widzę że mój M taki troszkę niechętnie podchodzi do tego pomysłu kolejnego IVF, a ja mu kochanie ale ja chcę spróbować jeszcze raz i chciałabym żebyś mnie wspierał. a on: to będę. więc mówię: kochanie ale nie możesz być naburmuszony. a on: to nie będę:-D

reklama
kredka czyś ty zwariowała? nie przepraszaj. ja ci nie odpowiem, bo kompletnie się nie znam. na Twoim miejscu zapytałabym a wątku dziewczyn które podchodziły do in vitro rządowego. tam napewno kopalnia wiedzy. tule ciepło:-)

Do góry