reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    296
Dobra jeszcze jeden pomysl:-D
A co myslicie gdyby zbadac m? Tzn chodzi mi o to zeby umowic go do androloga ( ciezko z tymi andrologami ale tylko on chyba takie usg robi? Czy sie myle?) na usg jader. Albo jak sprawdzic czy on nie ma tam cos poplatane albo niedrozne??? Bedziemy miec jeden dzien wiec za duzo nie zwojujemy ale cos zawsze:-) albo jakie badania by mogl zrobic? Bo ja w tym temacie zielona...

reklama
Kredko, napisze później, a teraz na szybko - koniecznie M do androloga w Pl na usg, a wcześniej u Was nich zrobi badanie nasienia, by lekarz mógł zobaczyć. Tu w Pl możesz się dowiedzieć, gdzie zrobić Dopplera , czyli przepływ żył w jadrach- U mojego tak wykryto żylaki, zoperoeali i była poprawa!!
Beti, idź na żywioł! Koniecznie iii na naturalnym cyklu, przecież Ty nie masz problemów z owulka:)

Niebajko jak tam się czujesz?
Zuzik lezysz sobie?
Kredko faktycznie dużo u Was spraw do przemyślenia ale jak ja to powtarzam moim dzieciaczkom zawsze znajdzie się rozwiazanie.
Dziś moja uczennica pytała czy mam dziecko w brzuchu. To jej mówię że nie. Ona na to, że mam męża przeciez . To jej tłumacze ze nie każdy kto ma męża ma dziecko. Ona skwitowala to zdaniem: Musicie się więcej kochać :p

Kredko, a kiedy ostatnio badał? coś w tym czasie suplementował? umów go na wizytę u urologa/androloga i koniecznie dopytaj, czy lekarz ma możliwość zrobienia usg - już na zwykłym usg będzie widać jakieś zmiany. a najlepiej jakby poszukać androloga, który robi Dopplera, czyli usg, na którym sprawdza się przepływ żył i wtedy może się okazać, że są jakieś żylaki albo ich nie ma :) u mojego M wyszły i wtedy skierowali go na operację tych żylaków. po trzech miesiącach zbadał nasienie i była duża różnica - na plus :)
acha, oczywiście wszystkie badania płątne, ale nie są to jakieś kosmiczne ceny. I zrób mu powtórkę badania nasienia i postawowych hormonów i morfolgię i z takim zestawem na wizytę w PL :) szukajcie, kombinujcie. co do iui, nie wiem, czy nie jest to na wariackich papierach no i tak jak Niebajka pisze, rozmrażanie nasienia obniża jego wartość, tak samo zamrażanie i rozmrażanie komórek. lepiej robić ze świeżych gamet.
i jeszcze jedno! a badanie nasienie to miał takie zwykłe, podstawowe czy komputerowe? NA zwykłym masz info o ilosci, ruczliwosci, morfologii, a w rozszerzonym konkretne procenty (i zdjęcia) dotyczace budowy, uszkodzeń, ruchliwości. W ogólnym mogą nie wyłapać. a Twój M ma zero czego? zero plemników, zero o prawidłowej budowie czy zero ruchliwych?

Marzen, pięknie uczennica Ci powiedziała :) kochajcie sie więcej <3

Kuuurrr mam takiego nerwa na babe z labu!! Nie wziela mi w sobote probki krwi na morfologie:/ zla bym nie byla, gdybym nie robila tego na nfz! Najezdze sie jak durna zeby miec "taniej" a później dupa!! I teraz znowu jechac na koniec miasta zeby rano oddac krew na czczo, a popołudniu stac w kolejce po wynik.. dzien rozwalony itd..pojde prywatnie, chyba oszaleli:/

Wydlubalam silikon z kabiny prysznicowej, N teraz silikonuje :D mam swira na punkcie kropek z plesni:D wystarczy jedna i mam juz wstret zeby sie swobodnie myc:p teraz ucieklam bo bedzie smierdolic, a mnie dalej ten leb tli:/

Kredko ja uwazam, ze powinniscie od a do z sie przebadac a pozniej dzialac. Na cholere byly Ci te iui? Tyle kasy wywalilas itd, nerwow, zrabanej na maxa psychiki, nadzieji itd. Nikt Cie do tej pory wlasciwie nie pokierowal i w dalszym ciagu dzialasz po omacku.
Pieprzyc ta wrozke i to co mowila - sprawdzcie DLACZEGO nie ma nasienia. Do androloga! A jak to jest jakas rzecz do usuniecia (daj Boze)? Ja sie nie znam, ale kompetentny lekarz powie Ci co i jak... tutaj Anika juz Ci podpowiedziala w kwestii badan. Tak samo pieprzyc doktorka z podziemia. Przed kazda iui bedziesz robic sonohsg? Przeciez nie mozna co chwile tam dlubac... to tez niesie jakies konsekwencje.
Co do hsg. Mi po drugim hsg (gdzie modlilam sie zeby ten jajowod, ktory mi zostawili i probowali usprawnić byl niedrozny, bo otwieralo droge do ivf) super specjalista ze szpitala napisal, ze jajowod jest drozny! Po czym zalamana polecialam do kliniki a dr stwierdzil, ze to nie jest drozny jajowod! I ze jedyny ratunek to ivf! Także widzisz...
Co do tsh - ja z tsh 3 zaszlam w ciaze... w klinice zbytnio doktor uwagi nie zwracal na to.. ale w ciazy kazal sie pilnowac bo moze skakac..

No i skoczylo teraz z 1,5 do 2,25 mimo zwiekszonej dawki leku:/ wrr...

Beti pieknie:D ja bym probowala :D z zaskoczenia najlepiej :)

Magdo jak tam u Ciebie? Jak sie czujesz?

Aniko a Ty? Napisz cos:*

Marzen zajesuper ta uczennica :) dzieci zawsze pieknie podsumuja sprawe:D ♡♡♡♡

Ostatnia edycja:
Dziewczyny z ta iui to sie chyba za bardzo napalilam ale ochlonelam dzieki Wam i iui teraz nie bedzie... moze zrobie ja jeszcze raz po nowym roku ale na spokojnie i z moim dawca:-D
Teraz skupiamy sie na m:-) tylko Wam sie latwo wszystko mowi a ja wogole nie kumam gdzie m ma isc:-( mowicie morfologia a ja nie wiem co wchodzi w sklad tego:-( a nasienia tu nie bedzie badal tylko ew w pl. Na krew nie ma jak isc bo pracuje ( a szkoda bo za 20euro robia wszystkie mozliwe badania) bo urlopu juz nie ma wiec tez w pl i musi za jednym razem wszystko zrobic. .
Aniko zero plemnikow wiec zadnych parametrow nie ma na tych kartkach tylko cyfry 000000

A do androloga to najblizej mamy bielsko bo do krakowa nie bedzie czasu jezdzic...

reklama
Niebajko a z Twoja przygoda z labem to wiesz jak to jest- ze na nfz to maja to w dupie i tyle i nie obchodzi ich ze robia z ludzi wariatow:-)

A co do silikonu to jest metoda na kropki:-) bierzerz domestos ( tylko nie zaden ciemny najlepiej zolty lub bialy) zalewasz prosto z butelki na okolo prysznica i po 30 min jest cud:-D

Do góry