reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    296
reklama
ja mam jutro 16 dc... czy w tak późnej owulacji jest możliwość iui?? jak to w ogóle wygląda? wiem może głupie pytania ale to mój pierwszy raz... stresuje sie czy lekarz w ogóle sie tego podejmie :(

p.s dziekuje dziewczynki za miłe powitanie. Fajnie, że istnieje takie forum :)
pozdrawiam :)

Dzień dobry!
Sarenka, w naszym przypadku wszystko jest możliwe. Stymulacja różnie wpływa na rośnięcie pęcherzyków. Jeżeli jesteś monitorowana, to nie masz się czy martwić, lekarz wie co robi i na pewno wstrzelicie się w odpowiedni moment.
To Twoja pierwsza IUI więc wiele niewiadomych. Dopilnuj sobie, żeby gin po IUI zrobił Ci monitoring czy pęcherzyki pękły, żeby Ci się jakaś torbiel nie zrobiła.
Ja jestem szczęśliwą mamą po drugiej IUI. I powiem Ci, że to forum bardzo mi pomogło :)

Witaj Sarenka i powodzenia :) Nie boj sie na zaś ze bedziesz sie dlugo starac :) Ja np mam wszystkie badania super a staram sie juz prawie 2 lata, a mam kolezanki co maja powazne diagnozy i staraly sie o polowe krocej. Takze nie ma nic do rzeczy. Mi sie wydaje ze to jest bardziej kwestia szczescia niz stanu zdrowia :)

Zuzik mozesz mnie dopisac - 3.11 ogladanie pecherzykow przed iui :)

Kath nie martw sie na zapas bo bedziesz sie martwic dwa razy ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

A ile mialas juz iui? Ja mam ta sama sytuacje jak Twoja..

Paulka ja bede miala dopiero pierwsza inseminacje. My staramy sie od stycznia zeszłego roku. Robilismy badanie nasienia, wszystkie hormony, monitoring cyklu, posiewy na bakterie, rozne przeciwciala, droznosc jajowodow i histeroskopie macicy no i wszystko ksiazkowo :( Jedyne co mnie martwi to plamienia ktore zawsze mam 1-4 dni przed okresem i nie wiadomo czym sa spowodowane. Powinnam jeszcze wykonac laparoskopie ale zdecydowalismy ze najpierw jednak sprobujemy ze 2-3 razy iui bo jest mniej inwazyjne. A Ty jakie badania juz robilas? Od kiedy dokladnie sie staracie?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

My od sierpnia zeszlego roku.. z tego co wypisalas to nie robilam histeroskopii i laparoskopii bo nie bylo potrzeby i teraz bede podchodzic do drugiej iui.

Dziewczyny jutro mam wizyte ale juz dzis mnie strasznie bola jajniki i boje sie zeby nie pekly wczesniej bo nawet jesli to insema dopiero w czwartek:/ co myslicie? Jak nawet jutro samoistnie peknie to jest szansa na iui w czwartek?

reklama
Vadera łączę się w bólu szpitalnego leżenia. Przy okazji wizyty w toalecie zauważyłam plamienie z odcieniem krwi,kierunek IP,wywiad badanie i uffff brzdąc jest,serducho bije i jak widać było świetnie się bawi tańcząc lambade,a rodzice w stresie. Podobno usg książkowe,wszystko co powinno być widać to było,krwiaka brak,doktor tłumaczyła,że dzidzia jeszcze sobie porządnie mieszkanko urządza i się lokuje i dlatego mogło się pojawić plamienie. Także obserwacja,ale dla brzdąca mogę leżeć.

1478025825-1d1mld.jpeg

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry