reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Wszystkie moje 4 IUI miałam na menopurze. Za pierwszym razem brałam od 5 albo 6 dc przez 8 dni i w 15 dc IUI. Za każdym kolejnym razem ten czas się wydłużał bo chyba zaczynałam się uodparniać na menopur. Przy ostatniej inseminacji kułam się przez 12 dni. Zawsze wyhodowałam 2-3 pęcherzyki. A dawka 75 iu.[/QUOTE
U mnie dawka ta sama i mam brac od 6dc przez 6 dni i w piatek mam monitoring.

reklama
Nie mozesz mu napisac w smsie wyniku? Po co brac 3 dni bez sensu leki...
Oczywiście ze mogę. Z tym ze on mi nie kazał robić tego badania, i może wyjść tak ze chce być mądrzejsza od profesora. Po operacji miałam pewne wątpliwości co do dalszego leczenia i tak właśnie lekarz mi powiedział oraz ze wcale nie musze przyjmować propozycji leczenia jaka mi daje. Dlatego wolę postępować zgodnie z jego wytycznymi i w poniedziałek zobaczyć co dalej powie.

Oczywiście ze mogę. Z tym ze on mi nie kazał robić tego badania, i może wyjść tak ze chce być mądrzejsza od profesora. Po operacji miałam pewne wątpliwości co do dalszego leczenia i tak właśnie lekarz mi powiedział oraz ze wcale nie musze przyjmować propozycji leczenia jaka mi daje. Dlatego wolę postępować zgodnie z jego wytycznymi i w poniedziałek zobaczyć co dalej powie.
A ile dni po IUI jesteś?

To tym bardziej dziwię się lekarzowi, że zleca zrobić Ci test domowy! Idź jeszcze raz jutro na betę i zadzwoń do lekarza. Po co masz wydłużać cykl. Dla mnie to totalna niekompetencja gdy tylko po grubości endometrium określa, że to ciąża.
Tak. Mam go zrobić z rana a wizyta pod wieczór i zabrać ten test i mu pokazać.
Zastanawia mnie tylko czemu nie ma okresu skoro i ciąży nie ma ?? Czy to przez ta luteine? ?

Tak. Mam go zrobić z rana a wizyta pod wieczór i zabrać ten test i mu pokazać.
Zastanawia mnie tylko czemu nie ma okresu skoro i ciąży nie ma ?? Czy to przez ta luteine? ?
Tak, dopóki bierzesz luteinę to okresu nie dostaniesz. Dopiero po odstawieniu pojawi się krwawienie. A testy mogą też się mylić. Dlatego zrób jeszcze raz betę jutro aby się upewnić i odstaw leki jeżeli wynik będzie negatywny.

Panierka, bardzo mi przykro...
15 dni po IUI to wynik pewny.
Moim zdaniem, nie ma sensu robić kolejnej bety, ani też brać leków.
A ten cień cienia który widziałaś, to mogła być ciąża biochemiczna, wada testu, albo po prostu bardzo chciałaś żeby ta druga kreska tam była (jak wszystkie z nas...).
Co do kompetencji Twojego lekarza (piszesz, że to profesor), to mam poważne wątpliwości...
Najczulszy test sikany pokazuje wartość beta hcg na poziomie 10. To te najczulsze, stosowane w diagnostyce in vitro.
A to, że endometrium jest duże...przed każdą @ tak mamy...później ono się złuszcza...
Nie miej żalu, że nie odróżnia zbliżającej się @ od wczesnej ciąży. Na tym etapie nawet na najczulszym usg niczego nie widać. Dlatego beta jest wyznacznikiem ciąży. Dopiero po pewnym czasie pojawia się pęcherzyk ciążowy, a potem zarodek. Na to wszystko po dwóch tygodniach od owulacji jest za wcześnie...

Głowa do góry! Pamiętaj, że co nas nie zabija to nas wzmacnia!
Zrobiłaś duży krok w kierunku bycia mamą. Teraz przyjdzie czas na łzy, ale po tym trzeba się podnieść i walczyć dalej Bo warto, uwierz mi.

Ja w tym cyklu też poniosłam porażkę. @ się spóźnia, ale ciąży brak. A leków nie biorę żadnych.
Więc i ja walczę dalej o naturalsa.

reklama
Panierka przykro mi, też miałam taki wynik i czy to było 14 dni po czy 15 to @ i tak się pojawiała po 2 lub 4 dniach.

Do góry