Candygirl600
Fanka BB :)
Pregnyl zawiera naturalny hormon, natomiast Ovitrelle jest syntetyczny, generalnie Ovitrelle uznawany jest za bardziej skutecznyA i powiedz, jaka jest różnica między Pregnylem a Ovitrelle?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Pregnyl zawiera naturalny hormon, natomiast Ovitrelle jest syntetyczny, generalnie Ovitrelle uznawany jest za bardziej skutecznyA i powiedz, jaka jest różnica między Pregnylem a Ovitrelle?
Chyba ich jedyną funkcją jest to, żeby pęcherzyk pękłA ma jeszcze jakieś inne działanie poza pękaniem? Mi pękają po Pregnylu.
Bardziej na dojrzewanie. A że dojrzały pęcherzyk pęka to i na pęknięcie[emoji6]w opisach leku Ovitrelle nie ma wprost że jest na pękanie tylko dojrzewanie/w leczeniu braku owulacjiGdzieś czytałam, że niby też wpływają na ostatnią fazę dojrzewania pęcherzyka i pęknięcie. Ale żaden lekarz mi o tym nie mówił.
różnica między tymi dwoma preparatami wynika tylko ze sposobu otrzymania go, pregnyl otrzymuje się z moczu kobiet ciężarnych, natomiat Ovitrelle drogą rekombinacji. I tak to lekarz decyduje co Ci przepisze. Ja miałam Ovitrelle, miałam o tyle pecha, że wzięłam zastrzyk a po owulacja i tak była po godzinie chyba więc iui szlak trafił bo była dopiero na drugi dzieńWiem jak są zrobione, sama jakiś czas temu tu pisałam. Ale nikt nie umie powiedzieć jaka jest różnica w działaniu. Więc skoro działa pregnyl znaczy, że obojętne co wezmę.
Ja sama nie wiem czy to wszystko u mnie to objawy po clo,choroba...A odczuwasz w ogóle jakieś skutki uboczne brania tych leków? Czy w ogóle jakieś objawy owulacji?
Mnie już zaczynają cisnąc jajniki, głównie z prawej strony.
różnica między tymi dwoma preparatami wynika tylko ze sposobu otrzymania go, pregnyl otrzymuje się z moczu kobiet ciężarnych, natomiat Ovitrelle drogą rekombinacji. I tak to lekarz decyduje co Ci przepisze. Ja miałam Ovitrelle, miałam o tyle pecha, że wzięłam zastrzyk a po owulacja i tak była po godzinie chyba więc iui szlak trafił bo była dopiero na drugi dzień
Bardziej na dojrzewanie. A że dojrzały pęcherzyk pęka to i na pęknięcie[emoji6]w opisach leku Ovitrelle nie ma wprost że jest na pękanie tylko dojrzewanie/w leczeniu braku owulacji
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom