reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
mama - ja zapłacę za samo przygotowani spermy. Bo ta lekarka do której chodzę, to moja znajoma i ona ode mnie kasy nie weźmie, zresztą nigdy nie wzięła...Bo normalnie lekarze mimo, że robią to w państwowej klinice, to biorą za to kasę, tylko trochę mniejszą niż w prywatnej klinice.
Nie wiem ile będę musiała zapłącić za samo przygotowanie spermy, ale lekarka mówiła, że nie dużo, ale nie wiedziała ile dokładnie. Dowiem się wszystkiego w następnym cyklu, no chyba, że...
WIKULA- super rozwiązanie...ciesze sie ,ze masz takie wyjście:tak:no chyba ,ze ....;-):-):-)
A nie ma innej kliniki w P-niu? Kumpela sie leczy w invimedzie i nie ma zbyt dobrej opini na ich temat...
MAĆKU- no poszukam jeszcze zanim sie zdecyujemy...a z czego kumpela nie jest zadowolona????:sorry2:

wikulaa no to faktycznie superr trafilas, nawet nie wiedzialam ze w Polsce mozna to zalatwic na kase chorych...:tak: Musisz miec naprrawde dobre "wtyki":-p i duuuzo szczescia:-D Ale masz racje po co przeplacac w prywatnej klnice jak masz taka okazje:-) Trzymam kciuki w takim razie:-)
mama05 ja tez slyszlam niezbyt dobre opinie na temat invimedu ze sa malo skuteczni i maja malo doswiadczenia...:sorry2: Ale ja dowiedzialam sie o tym juz po tym jak mielismy tam wizyte i badania. A teraz nie mam juz sily tego odkrecac i zaczynac wszystkiego od nowa w nowej klinice, znow tlumaczyc, wyjasniac itd. W invimedzie znaja juz nasza sytuacje i wiedza co i jak dlatego nie bede sie przenoscic narazie i sproboje tam. Jestem zdania ze jak ma sie udac to sie uda, zobaczymy. A Ty skoro jeszcze nie wybralas kliniki to faktycznie rozejrzyj sie za jakas inna, albo poczytaj opinie w necie:tak:

roxi - nie mam wtyk uwierz mi:) Po prostu znajoma jest ucziwa i jeżeli da się coś zrobić bez kasy, to to robi i nie ma tutaj nic nielagalnego, hehhe
Ja wiem, że we wrocławiu w klinice robią IUI i kosztuje to 400zł, tyle kosztuje cała procedura - może byś spróbowała pójść tam do jakiegoś lekarza, który by Ci zlecił IUI i miałabyś taniej i myślę, że profesjonalnie wykonany zabieg???

ROXI- pewnie,ze sie rozejrzymy,mamy 3 miesiące :))
WIKULA- moj gin nie pracuje juz w szpitalu,przyjmuje w poradni K ,ma 2 dni prywatnie i pracuje w klinice gdzie kobiety maja operacje-usuniecia nadrzerki,macicy ,jajowodów i co tam jeszcze w kobiecych prawach ,wiec nie mam takiej mozliwosci jak Ty ,ale super ,ze Ty masz!!!

ROXI- a Ty pewnie przeszczeliwa ,ze to juz w niedziele ,co ?? :)))))))))) ale Ci zazdroszcze,ale tak pozytywnie;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mama - faktycznie mam szczęście, bo i fachową opiekę i przychylną osobę, no i finansowo tez fajnie:))
Z resztą ie ważne jak, ważne, żeby było skutecznie:)))

Dziewczyny a ile placicie ze badania spermy? czy zawsze robia badanie przez iui czy tylko przygotowanie?? Z gory wielkie dzieki!

Dziewczyny a ile placicie ze badania spermy? czy zawsze robia badanie przez iui czy tylko przygotowanie?? Z gory wielkie dzieki!
My płaciliśmy chyba 40zł.
Nie wiem czy zawsze robią badanie przed IUI, bo my robiliśmy jakieś pół roku temu i ginka nie kazała powtarzać, ale to może dlatego, że wyniki mojego były dobre...nie wiem...

reklama
MARZENIXX dzieki za fajny artykul, naprawde ciekawy:tak: Ale troche mnie zdolowal bo sznase faktycznie sa niewielkie szczegolnie przy malej ilosci plmniczkow:baffled: A u mojego M jest ich baaardzo malo w 1ml ma tylko 4,5 mln plemniczkow. Takze po selekcji nie wiem czy uzyskaja 1mln zdrowych :-( No i jeszcze ja bede miala IUI na naturalnym cyklu maskara... Nie wiem juz co myslec coraz bardziej jestem przekonana ze to nie wypali i kasa pojdzie w bloto. Ale sprobowac musimy bo nie mamy innego wyjscia naturalnie mamy jeszcze mniejsze szanse wiec cos zrobic musimy. Nie pozostaje nic innego jak tylko miec nadzieje i wierzyc w cud...:sorry:
a powiedz mi czy wy juz wtrakcie cyklu z IUI jestescie? bo jesli nie to mozesz pprostu powiedziec ginowi ze chcesz na clo byz i miec stymulowany cykl, ja naprawde trzymam kciuki i bede zaciskac zeby wam sie udalo , ale moze jednak warto dopomóc szczesciu anizeli na tym naturalnym ryzykowac.....

witam-a ja 2 dni wczesniej dostalam @...:(
i kolejny cykl walki przed nami..
przykro mi kochana, ale glowa do góry ;-)

czesc dziewczyny

-mama05 glowa do gory!!! bedzie dobrze!-

Bylam dzis na usg mam 2 pecherzyki wszystko jak narazie idzie dobrze
dzis o 23 mam zrobic zastrzyk Ovitrelle i w niedziele o 11 IUI.
trzymajcie kciuki! pozdrawiam i czekam niecierpliwie ;-)
ale ci zazdroszcze ze to juz niedlugo masz !!! ja sie nie moge doczekac ! ja to sie najbardziej boje tego zastrzyku, nie wiem jak ja sama go zrobie.... albo mąz pewnie ale nie wiem jak to bedzie....

Hej!!
I ja chyba do was dołączę...
Jeżeli w tym cyklu nie zaskoczę, to w następnym mam mieść robione IUI. U nas problem leży po mojej stronie, bo ja cierpię na endometriozę, ale nie powinna ona przeszkadzać w zaciążeniu, dlatego nie wiadomo dlaczego nie zachodzę w ciążę... Mój mąż ma dużo, zdrowych, ruchliwych plemników
To tak krótko o nas (o mnie)...heheh
Widzę, że u was można się naprawdę fajnych rzeczy dowiedzieć:))
Mogę do was się przyłączyć???
czesc słonko ;-)
u mnie tez jak wiesz nie wiadomo o co chodzi ze sie nie udaje.....
wiesz co,ja juz bym poleciala na IUI ale po rozmowie z ginem podjelismy decyzje ,ze poczekamy te 3 miesiace az mąż skonczy brac witaminy i zrobimy badanie nasienia pod koniec grudnia.i w zaleznosci od wynikow bedzie decyzja-jesli ruchliwosc linearna sie poprawi to dostaje Clo +zastrzyk na pekniecie i dzialamy a jesli sie nie poprawi to jak najszybciej-styczen ,luty...
ja ci powiem ze mi tez gin w klinice zalecal poczekac 3 cykle i w razie co w styczniu IUI, ale ja mam dosc czekania, jakos ponad 2 lata nic nie wyszlo wiec na co czekac.... ale ty masz troszke łatwiej bo jak widze masz dwa bąbelki więc ma ci kto zaprzątac głowe :-Dwięc mysle ze lepiej zniesiesz to czekanie, a zapewne iui sie okaze niepotrzebne :tak:

w invimedzie samo IUI kosztuje 750zl + wizyta 150 zl jesli bez stymulacji a jesli ze stymulacja to wiecej bo kilka wizyt + leki...
u mnie IUI kosztuje 600 zł plus leki ale clo i pregnyl to mnie ze 40 zł wyjdzie i tyle, wizyty ponoc są darmowe przy IUI, wiec jeszcze tylko koszty dojazdu, mysle ze w 800 zł sie zmieszcze :tak:

mama - ja zapłacę za samo przygotowani spermy. Bo ta lekarka do której chodzę, to moja znajoma i ona ode mnie kasy nie weźmie, zresztą nigdy nie wzięła...Bo normalnie lekarze mimo, że robią to w państwowej klinice, to biorą za to kasę, tylko trochę mniejszą niż w prywatnej klinice.
Nie wiem ile będę musiała zapłącić za samo przygotowanie spermy, ale lekarka mówiła, że nie dużo, ale nie wiedziała ile dokładnie. Dowiem się wszystkiego w następnym cyklu, no chyba, że...
wikulka ale masz ekstra naprawde, az zazdroszcze zdrowo.... nie dosc ze fajna ginka to jeszcze ci zalatwi wszystko tanije, naprawde super....:tak:

niestety kochana nie pomoge bo jeszcze jestem zielona w tym temacie heheh

Do góry