my jesli nie poprawi sie ruchliwosc u męża tez bedziemy robic w Invimedzie tylko ,ze w Poznaniu![]()
A nie ma innej kliniki w P-niu? Kumpela sie leczy w invimedzie i nie ma zbyt dobrej opini na ich temat...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
my jesli nie poprawi sie ruchliwosc u męża tez bedziemy robic w Invimedzie tylko ,ze w Poznaniu![]()
WIKULA- super rozwiązanie...ciesze sie ,ze masz takie wyjściemama - ja zapłacę za samo przygotowani spermy. Bo ta lekarka do której chodzę, to moja znajoma i ona ode mnie kasy nie weźmie, zresztą nigdy nie wzięła...Bo normalnie lekarze mimo, że robią to w państwowej klinice, to biorą za to kasę, tylko trochę mniejszą niż w prywatnej klinice.
Nie wiem ile będę musiała zapłącić za samo przygotowanie spermy, ale lekarka mówiła, że nie dużo, ale nie wiedziała ile dokładnie. Dowiem się wszystkiego w następnym cyklu, no chyba, że...
MAĆKU- no poszukam jeszcze zanim sie zdecyujemy...a z czego kumpela nie jest zadowolona????A nie ma innej kliniki w P-niu? Kumpela sie leczy w invimedzie i nie ma zbyt dobrej opini na ich temat...
Z resztą ie ważne jak, ważne, żeby było skutecznie))
My płaciliśmy chyba 40zł.Dziewczyny a ile placicie ze badania spermy? czy zawsze robia badanie przez iui czy tylko przygotowanie?? Z gory wielkie dzieki!
a powiedz mi czy wy juz wtrakcie cyklu z IUI jestescie? bo jesli nie to mozesz pprostu powiedziec ginowi ze chcesz na clo byz i miec stymulowany cykl, ja naprawde trzymam kciuki i bede zaciskac zeby wam sie udalo , ale moze jednak warto dopomóc szczesciu anizeli na tym naturalnym ryzykowac.....MARZENIXX dzieki za fajny artykul, naprawde ciekawyAle troche mnie zdolowal bo sznase faktycznie sa niewielkie szczegolnie przy malej ilosci plmniczkow
A u mojego M jest ich baaardzo malo w 1ml ma tylko 4,5 mln plemniczkow. Takze po selekcji nie wiem czy uzyskaja 1mln zdrowych :-( No i jeszcze ja bede miala IUI na naturalnym cyklu maskara... Nie wiem juz co myslec coraz bardziej jestem przekonana ze to nie wypali i kasa pojdzie w bloto. Ale sprobowac musimy bo nie mamy innego wyjscia naturalnie mamy jeszcze mniejsze szanse wiec cos zrobic musimy. Nie pozostaje nic innego jak tylko miec nadzieje i wierzyc w cud...
![]()
przykro mi kochana, ale glowa do góry ;-)witam-a ja 2 dni wczesniej dostalam @...
i kolejny cykl walki przed nami..
ale ci zazdroszcze ze to juz niedlugo masz !!! ja sie nie moge doczekac ! ja to sie najbardziej boje tego zastrzyku, nie wiem jak ja sama go zrobie.... albo mąz pewnie ale nie wiem jak to bedzie....czesc dziewczyny
-mama05 glowa do gory!!! bedzie dobrze!-
Bylam dzis na usg mam 2 pecherzyki wszystko jak narazie idzie dobrze
dzis o 23 mam zrobic zastrzyk Ovitrelle i w niedziele o 11 IUI.
trzymajcie kciuki! pozdrawiam i czekam niecierpliwie ;-)
czesc słonko ;-)Hej!!
I ja chyba do was dołączę...
Jeżeli w tym cyklu nie zaskoczę, to w następnym mam mieść robione IUI. U nas problem leży po mojej stronie, bo ja cierpię na endometriozę, ale nie powinna ona przeszkadzać w zaciążeniu, dlatego nie wiadomo dlaczego nie zachodzę w ciążę... Mój mąż ma dużo, zdrowych, ruchliwych plemników
To tak krótko o nas (o mnie)...heheh
Widzę, że u was można się naprawdę fajnych rzeczy dowiedzieć)
Mogę do was się przyłączyć???
ja ci powiem ze mi tez gin w klinice zalecal poczekac 3 cykle i w razie co w styczniu IUI, ale ja mam dosc czekania, jakos ponad 2 lata nic nie wyszlo wiec na co czekac.... ale ty masz troszke łatwiej bo jak widze masz dwa bąbelki więc ma ci kto zaprzątac głowewiesz co,ja juz bym poleciala na IUI ale po rozmowie z ginem podjelismy decyzje ,ze poczekamy te 3 miesiace az mąż skonczy brac witaminy i zrobimy badanie nasienia pod koniec grudnia.i w zaleznosci od wynikow bedzie decyzja-jesli ruchliwosc linearna sie poprawi to dostaje Clo +zastrzyk na pekniecie i dzialamy a jesli sie nie poprawi to jak najszybciej-styczen ,luty...
u mnie IUI kosztuje 600 zł plus leki ale clo i pregnyl to mnie ze 40 zł wyjdzie i tyle, wizyty ponoc są darmowe przy IUI, wiec jeszcze tylko koszty dojazdu, mysle ze w 800 zł sie zmieszczew invimedzie samo IUI kosztuje 750zl + wizyta 150 zl jesli bez stymulacji a jesli ze stymulacja to wiecej bo kilka wizyt + leki...
wikulka ale masz ekstra naprawde, az zazdroszcze zdrowo.... nie dosc ze fajna ginka to jeszcze ci zalatwi wszystko tanije, naprawde super....mama - ja zapłacę za samo przygotowani spermy. Bo ta lekarka do której chodzę, to moja znajoma i ona ode mnie kasy nie weźmie, zresztą nigdy nie wzięła...Bo normalnie lekarze mimo, że robią to w państwowej klinice, to biorą za to kasę, tylko trochę mniejszą niż w prywatnej klinice.
Nie wiem ile będę musiała zapłącić za samo przygotowanie spermy, ale lekarka mówiła, że nie dużo, ale nie wiedziała ile dokładnie. Dowiem się wszystkiego w następnym cyklu, no chyba, że...
Dziewczyny a ile placicie ze badania spermy? czy zawsze robia badanie przez iui czy tylko przygotowanie?? Z gory wielkie dzieki!