reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Sylha w świętokrzyskim słoneczko-daj znać po usg-oby pęcherzyki sie spisały jak należy:-)
Ja będę próbować umówić się na to hsg, ale raczej w tym cyklu nie podejdę, bo akurat @ musiała pojawić sie w piatek wieczorem jak już tego lekarza nie było-ciągle pod górkę-no nic zobaczę co mi powie dziś-pa

reklama
Czesc dziewczyny, chcialabym podniesc Was troszke na duchu. Wiem jak sie czujecie bo sama przechodzilam przez to wszystko co Wy teraz. Staralismy sie z mezem od 2 lat, po pierwszych nieudanych probach polecialam do lekarza sprawdzic czy wszystko jest ze mna ok. Niestety lekarka okazala sie bardzo niekompetentna, wiec zaczal sie maraton po lekarzach. Trafilam do slynnej rodziny ginekologow tutaj w Berlinie, jednak po wielu probach i oni nie pomogli. Stymulowali mnie CLO i zastrzykami, chcac abym zaskoczyla naturalnie, jednak i to nie pomoglo. Wkoncu trafilam do bardzo dobrej kliniki gdzie wzorowo sie mna zajeli. Zaczeli od zbadania wszystkich hormonow i obserwowania cykli. Wszystko wporzadku, idealna kandydatka na matke. U meza wyszlo, ze ma slabe nasienie. W wielkim skrocie (zeby Was nie zanudzac :)) jestem u nich od bodajze stycznia, zrobili mi w tym czasie 2 IUI niestety nieudane, pozniej zostalo przeprowadzone badanie HSG, oczywiscie wszystko wporzadku, zadnych zrostow itp. ale dodatkowo jeszcze w tym samym cyklu zrobilam 3 IUI... i sie udalo!!! Bylam w szoku kiedy zrobilam test po tygodniu, a tu dwie kreski, bo jak zwykle czekalam na ta malpe, ktora zawsze przychodzila jak w zegarku.
Dlatego dziewczyny, glowa do gory i nie poddawajcie sie, wazne jest aby miec dobra opieke medyczna i wiare. Mozecie pomyslec, ze latwo mi sie mowi, ale wcale nie, wkoncu jestem jedna z Was :tak:

Witaj Justynka!Super , że Tobie sie udało-Wielkie Gratulacje!!!!Dbaj o siebie i maluszka:-)
Ja właśnie umówiłam sie na jutro do doktorka i prawdopodobnie doatne skierowanie na hsg i może njuż w piątek będeę po(bardzo bym chciała już mieć to za sobą i ruszyć z miejsca, bo jak narazie po 2 nieudanych IUI nic nie ruszyło do przodu)Jesli miałabym w piatek to hsg w 8 dniu cyklu, to może udałoby mi się tez podejsć do tej 3 IUI-no nic zobaczę jak to się poukłada.
Justynka dzięki za dobre wiadomości-takich nam tutaj trzeba:-)

Hej, Sony właśnie mam taką wwwiiieeelllkkkąąą nadzieję,że teraz po laparo jak udrożnili mi jajowody to wreszcie zajdę w ciążę. Jeszcze tylko musze sprawdzić prolaktynę bo ostatnio miałam b. wysoką, jak coś to ją zbiję i czekam na cud.
Justynka, witaj u nas, serdeczne gratulacje, dziękuję za pozytywny post, aż mi się gębka uśmiecha jak myślę, że iui się udaję.

Ale mnie dziś ,,łupie'' w kręgosłupie, po tej laparo to się ze mnie zrobiła normalnie kaleka:no: Może to nadmiar leżenia??? albo znów coś, cholerka, od znieczulenia. Dobra przeżyję, przeżyłam 3 dniowy ból głowy to to będzie pikuś ;-)
Dla umilenia czasu i żeby telewizor sobie ,,odpoczął'' :-D słucham sobie moich ulubionych płyt, a w szczególności najnowszej Rihanny ,,Loud''. Moim zdaniem fajna płytka. Nawet mojemu M się podoba, a szczególnie utwór California king bed, bo jest tam świetna solówka gitarowa. A mój M gra trochę na gitarze. Podziwiam go, bo sam się uczy grać np. z neta albo sam tworzy.
Ja znowu bardzo lubię wszelkie robótki ręczne i haft krzyżykowy. Zaraziłam haftowaniem koleżankę z pracy, choć bałam się, że to będzie słomiany zapał. A tu niespodzianka, bo dzierga obrazek za obrazkiem. Bardzo się z tego cieszę, to taki mój mały pedagogiczny sukces (kiedyś chciałam zostać nauczycielką klas 1-3).Ale się rozpisałam, bo z głową mi lepiej i mogę stukać w klawiaturkę.:-)

Nawet pogoda się poprawiła. Wreszcie nie ma tej paskudnej mgły. Na termometrze 20 stopni, normalnie lato się chyba opamiętało. HUURAA.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Atyde przetrwasz i ten ból kręgosłupa(czego się nie zrobi , aby wkońcu spełniło sie to najważniejsze marzenie )Widzę, że haftujesz-podziwiam-trzeba mieć cierpliowść do takich robótek:tak:
No masz rację lato chyba sie opamiętało i wróciło do nas

Hej dziewczyny, na śląsku to wam powiem nowość co do pogody.....znów padało:(, no ale ponoć pogoda ma się poprawić.
Justynko, czekałyśmy na dobre wieści:) Gratulacje. Może teraz się wszytko posypie z górki:) i będzie więcej takich wiadomości. Będę się powtarzać ale czekam na jeszcze. Rozkręcajmy się dziewczyny, bo za niedługo się lato kończy;)

reklama
Dziewczyny, mam teorię, że to znieczulenie wychodzi mi przez głowę, teraz plecy a na końcu przez nogi, jeśli się sprawdzi to jestem wróżką:laugh2:. Ja to jestem bardzo spokojna i cierpliwa i uwielbiam takie ,,dłubanie'', tzn. robótki ręczne i moje ukochane szycie.
Dla osób ciekawych co wychodzi spod moich rączek zamieszczam linka do mini stronki ze zdjęciami, serdecznie zapraszam do oglądania. Zdjęcia i stronkę zrobił mi kochany mąż. W miarę czasu będę dorzucać zdjęcia, a w niedalekiej przyszłości chcę stworzyć bloga na ten temat.
http://www.robotkireczneedyty.yoyo.pl/

Do góry