reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

Agulka, u nas ostatnio jest to samo. Maciuś był już nauczony, że budzi się tylko raz na jedzenie. A teraz t i 3 razy w nocy jest pobudka. Jak dostanie mleczka to dopiero uśnie.

reklama
Hej Agulka!Nie jesteś osamotniona z problemem spania.!My też mamy ten problem od jakis 2 tyg,Leon budził się tylko raz koło 03.00 a teraz potrafi się obudzić 3razy i to z potwornym placzem.

Jeśli chodzi spanko to Matys zrobił poste pt. "Śpię na boczku". Ostatnio spał na boczku jak był malusieńki i spal bez ruszania się. Później o leżeniu na boczku nie bylo mowy,a od 3 dni sam kładzie się na boczek. Ciesze się z tego,bo tak bezpieczniej w razie cofki:-D

Justyna to u Nas Kubus spi wyłącznie na boczku :-) chyba miał niecałe 3 miesiące jak nauczył się obracać na boczek, ale nie potrafił wytrwać w tej pozycji i trzeba było mu podkładać kocyk pod plecki bo inaczej budził sie ciągle, a na boczku potrafił przespać całą noc. Przekładałam go tylko raz na jeden bok raz na drugi ze względu na kształt główki.

A teraz mały jest tak sprawny, że sam się obraca i spi :-) z resztą spi na tym samym boku co ja na lewym na prawym nie potrafie zasnąć i muszę mieć coś koło buzi jak Kubala.

Hej dziewczyny :)
Mój maluszek przestał spać 3 razy w ciagu dnia:szok: a dziś to dał popis i ten drugi raz spał 10 minut ...
Co do pozycji-śpi na brzuchu od jakichś 10 dni, zresztą sam sie na brzuch przewraca i nie pozwala sie kłaść na pleckach. Czasem, jak zaśnie w trakcie przewracania się na brzuch to śpi na boczku.;-)
Na samym początku kładłam go na boczkach (na zmianę), ale w wieku 6 tygodni zaczął spać tylko na pleckach.
Widzę, że i wy macie ten sam problem co my-Filip budzi się wiele razy w nocy-trwa to już jakiś tydzień i je minimum raz a czasem nawet 3 razy w nocy. Dotychczas spał od 19.30 do ok. 5 -karmiłam go i budził się ok 7.30 i jadł ok 9. A teraz budzi się nawet wtedy jak mu wypadnie smoczek, co gorsze nie może długo zasnąć-np do 20-20.30.:baffled:
Dziś dałam mu gęściarny kleik -może przetrwa noc??

Tygrysiatko może spróbujesz mu dać z rana jak widzisz, że zaczyna się wiercić mleczko to może pośpi trochę dłużej :-) ja tak robię i Kuba spi dwie czasem trzy godziny dłużej. Odpukać w nocy już się nie budzi od drugeiego miesiąca czasem zdaża się małe niespodzianki, ale to sporadycznie.

reklama
Do góry