reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

jak nauczyc dziecko wiecej pic?

reklama
Witam,

NIe wiem czy juz nie probowalas, moja siostra miala podobny problem ze swoim synem. Kupila kiedys dla siebie wode mineralna, z takim dziubkiem. Amadeusz jak sie okazalo pokochal ten dziubek i potrafil wyijac nawet litr wody. Minus - strasznie byl przytym mokry.

mela pisze:
k baw się z nią w karmienie i (przede wszystkim) pojenie misiów i lalek - niech zabawki będą zachwycone kubeczkiem i ciągle pragną więcej picia.

ja sama tez tak zaczynalam z moja natalka. natalka dlugo byla na piersi i zadna butelka ani kubek nie wchodzil w gre. probowalismy, probowalismy, ... az ktoregos dnia zalapala o co chodzi :) i tak jest do dzis :) mamy taki kubek niekapek z puchatkiem i z miarka ( wtedy widac ile dziecko wypija). natalka bardzo lubi "puchatka" :):):)

Moja corka nie chciala wcale pic.Bardzo dlugo poilam ja lyzeczka.Teraz nawet soczki musze dawac jej lyzka,bo inaczej wcale by ich nie pila.Ale inaczej jest z herbatka.Kiedy juz zaczela wiecej rozumiec dawalam jej butelke,by pila sama.I chwalilam,chwalilam,chwalilam...Teraz nie mam zz nia klopotow.Jedyny tylko minus:nie lubi pic z kubeczka,choc ma ich ze 6 zadnego nie lubi.Trudno.Moze nadejdzie kiedys ten dzien. :)

Anka też nie lubiła pić z kubeczka dopóki.. nie dałam jej kubka z małą ilością picia i pozwoliłam jej bawić się.. chodziła po całym domu i popijała po trochu.. oczywiscie dookoła było pełno porozlewanego soczku:D
teraz uwielbia pić i wypija ok. 2 litrów płynw dziennie - nie nadążam ze zmianą pieluszek :D
nauka przez zabawę to moje motto :D

reklama
moj Damianek(26miesięcy) też długo nie chciał pić, nawet z butelki. ja długo karmiłam piersią. pózniej stopniowo przechodzilismy przez wszytkie etapy: pił z łyżeczki, z kubka niekapka, a w tej chwili pije ze wszystkiego. najwiecej jednak wypija z takiej butelki z dziubkiem od wody mineralnej. wogole pije bardzo duzo wody. nawet w nocy. przynajmniej nie musze sie matwic o zęby:) tak wiec spokojnie, na pewno sie uda. powodzeni

Do góry