Wiecie co jak Rafał zrobił mi kupę na podłogę to odpuściłam. Wymiękłam.
Jak Maksio zrobił mi kupę w majtki, to chciałam odpuścić, ale dobrze, że tego nie zrobiłam, bo już następna kupa była w kibelku. Najważniejsze u nas było, że musiałam dopilnować kiedy chce, posadzić go i tłumaczyć, że nic się nie stanie, że nie będzie bolało itd
Martusia1605 nakładki nie mamy, ale właśnie chcę ją kupić tylko zastanawiam sie czy one mają jakieś rozmiary czy są uniwersalne...
My mamy nakładkę i o ile mi wiadomo, to rozmiary są uniwersalne
No no tylko ja nie mam pojęcia co z nią robić na spacerkach, bo ogromnie się cieszę, ze mała odmówiła noszenia pieluch na dwór, ale co z nią zrobićjak woła siusiu
Ja się nie zgodzę z tym obwianiem nerek...
Jak Maks pierwszy raz wyszedł bez pieluchy była zima. Daleko od domu zawołał, ze chce siusiu. No więc szybko za jakiś murek, gdzie nie wieje i spodnie w dół (całe spodnie, bo jeszcze nie opanował sztuki pisiania na stojąco). Innym razem szukaliśmy jakiejś toalety - akurat w pobliżu była przychodnia.
Przedwczoraj na spacerze zachciało się siusiu, więc w pobliskie krzaczki, spodnie w dół i podlewamy

Zaznaczam, ze musimy spodnie ściągać całkowicie na dół, bo Maks nie jest wprawiony.
Lepiej ściągnąć dziecku spodnie, niż miałoby się opisiać i wracać mokre - wtedy choroba murowana...