reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak pomóc Naszym milusińskim czyli dolegliwości maluszków

reklama
Aniu duze dzieci mamy:) ja nowego wozka nie kupuje. wyciagne gadole i rozloze mu spacerowke i bedzie sobie w niej lezal.

Dziewczyny a dokarmiacie swoje dzieci czy są tylko na cycku? Ciekawi mnie to jak sobie radzicie ja np. dokarmiam tzn jak klade mala o 9 spac to daje jej butle ok 160ml zjada to i spi do drugiej , potem juz w nocy daje cycka. Taki juz mamy rytułał, za to mala ladnie spi w nocy, o 9 je, potem od razu zasypia i spi do 2 je cyca i je znowu o 6 i dalej idzie spac wiec chyba nie bede tego zmieniala. Ciekawa tylko jestem czy jak karmicie samym cyckiem czy tez wasze dzieci tak spia w nocy ;-)
A takto moja Zuza tez juz z gondoli wyrasta. Ale mamy 3w1 to jak cos spacerowke wyjme i tyle :-)

madziaaa ja karmię tylko cyckiem i mały je po kąpieli która jest o 19 i śpi do 1-2 a potem już co 3-4 godziny je. A całościowo śpi do jakiejś 7-8.

anka26, zabka a ile Wasze maluchy maja dlugosci? przecietnie gondole maja chyba ok 75 cm
madzia21 moj synek jedzie tylko na cycu i od poczatku ladnie spi w nocy. zasypia zaraz po kapieli i spi ciagiem 6-7h, cyc w lozku i jeszcze dosypiamy jakies 3 godzinki..

madziaa21 mój Mariuszek też jest tylko na cycu, na początku budził się na jedzenie w nocy co 3 godzinki, ale od jakiś 2 tygodniu już ładnie przesypia nocki idzie spać ok 21 i budzi się o 6 rano. Czasem zdaży nam się nocka gdzie jeszcze budzi się o godz.3 ale szybko zjada i idzie dalej spać:). Raz nawet jak zasnął o 21 to obudził się o 7:30:)
betina niby gondolę są długie, ale przecież dziecka nie kładzie się tak że jego główka leży przy górnej krawędzi gondoli. My w naszej mamy włożoną małą poduszkę i Mariuszek leży tak, że jego główka jest na środku tej poduszki i jak ma wyprostowane nóżki to dotyka nimi dolnej krawędzi gondoli:) mój starszak zaczął jeździćw spacerówce jak miał 4,5 miesiąca, a był drobniejszy niż jego młodszy brat:).

madziaa u nas jest podobny rytuał, noc i dzień ja karmie swoim mlekiem ale po kąpaniu już na noc mały dostaje 120-150 ml mleka w butelce. I śpi do 5-6 bez przerwy. Zrobiłam kiedyś test czy moje mleko też spowoduje tak długie spanie i o dziwo spał jeszcze dłużej. Daje mu tą butelkę z własnej wygody bo miło odpocząć od cyckowania a tatuś może nakarmić i się cieszyć. A butelkę wprowadziłam ze względu na to że często wyjeżdżam do szkoły i chciałam go przyzwyczaić do smaku mleka modyfikowanego.

Co mnie bardzo martwi to, to że synek jest wygodnicki. Jestem w szkole dostaje mleko z butli to jak wracam do wieczora przy każdym karmieniu jest wrzask i muszę go karmić nosząc jednocześnie. Taki protest żebym mu dała butle. A dzisiaj Koleś przesadził, po wizycie u pediatry dostaliśmy pozwolenie na wcześniejsze ale powolne wprowadzanie pokarmów. Dlatego że z waga jest super bo wielki facet się urodził, bardzo się interesuje jedzeniem. Zaczęłam od łyżeczki marchewki i facet na widok łyżeczki aż się śmieje i trzęsie. I po JEDNEJ łyżeczce cały dzień płaczu znowu przy karmieniu tak jakby próbował mi powiedzieć "mamo nie chcę Twojego mleka daj to coś gęstego albo mleczko w butli bo szybciej leci"

zabko moja tez zaciska piąstki. Pytałam się pediatry, powiedziała że w tym wieku to normalne, nie ma co się teraz tym przejmować. A zaciska jak się spina. Otwiera jak śpi.

reklama
Do góry