reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak przekonać do butelki

reklama
Witajcie!Moja 8 miesieczna córka też nie toleruje smoka.Wszystko co jej podaje to z łyżeczki ale to nie jest to samo co piers.mysle ze tez musze troche poczekac i miec wiecej cierpliwosci i wszystkim tak radze TYLKO CIERPLIWOSC:-)

U mnie był taki problem, że Martyna piła przez smoczek herbatkę od 1 m-ca życia do prawie 6 m-ca i nagle strajk. Nic nie pomagało: inna butelka, inny smoczek. Kupiłam silikonowe osłonki na brodawki - za nic w świecie nie chciała się przkonać. Dawałam swoje mleko, bebiko, nan i też nie działało. Darła się i nie jadła. Jak zabrakło nam już pomysłów co zrobić - bo wizja podawania mleka o trzeciej w nocy łyżeczką przerażała mnie ogromnie i w sumie pomógł przypadek - wystarczyło podgrzać mocniej mleko. Okazało się, że Martyna lubi mleko dobrze ciepłe i wtedy zaskoczyła. Karmiłam ją jeszcze piersią do siódmego miesiąca i przed wakacjami przeszliśmy na butlę.

hej!!!

ja tez mam ten sam problem ze mala nie chce mi z butelki pic chcialam przestac karmic piersia i nie moge, czy mialyscie taka sytuacje ze powiedzialyscie sobie mocne NIE i i czekalyscie az dziecko zglodnieje??????? moja corka ma prawie 9miesiecy i mysle ze bardziej potrzebuje bliskosci niz jedzenia bo je juz staly pokarm przez caly dzien a wieczorem w nocy i rano piers, wiec jakbym jej nie podala piersi to czy mogloby jej sie cos stac bo tego bym nie chciala:-(
dziekuje za wszelkie rady bo juz mnie ogarnia bezsilnosc

Do góry