pluszacze
Fanka BB :)
Kochana to prawie tak samo jak moja kruszynka ja tez mam Leonka okolo2.400 hehehehhehe i dobrze niech rosna oby nie zaduzo bysmy mogly wypchnac na swiat hahahahh
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wczoraj miałam usgrówno 32 tydzień.
Synek jest w polożeniu podłuznym główkowym. (w moim przypadku akurat polożenie jest nieistotne) Czaszka i kręgosłup prawidłowe. Twarzoczaszka prawidlowa. Serduszko czterojamowe, przegroda ciągła. Odejścia głównych naczyń prawidłowe. Serduszko biło 150/min. Wątroba, przepona, żołądek, nerki, pęcherz moczowy prawidlwoe. Nóżki i rączki w porządku. Jąderka już są na miejscu(hmm dorodne, tatuś stwierdził, że to po nim
). Pępowina 3-naczyniowa. I co ważne! widoczne były ruchy oddechowe. Co jak gin powiedziała jest bardzo pozytywne i świadczy, że maluchowi jest dobrze, dobrze sie rozwija. Łożysko na ścianie tylnej
stopień dojrzałości łożyska II. Płyn owodniowy - ilośc prawidłowa. Przepływy w tętnicy pępowinowe prawidłowe, PI - 0,9.
No i z pomiarów jest prognoza, że maluszek to nie maluszekDo 40 tyg. bardzo możliwe, że będzie mial ponad 4 kg
W równo 32 t.c. średnia z wymiarów to 2217 g.