reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosną nasze maluszki...

aneta23

Kwiecień'07, Listopad'08
Miasto
Warszawa
Dziewczyny.....zakładam kolejny watek ;-)
Wpisujcie tutaj jak przybierają na wadze i jak rosną Wasze skarby....
Mozemy tez tu rozmawiac o wszystkich watpliwosciach dot. tego tematu :tak:
A moze chcecie zeby tez stworzyc tu liste "wymiarow" przy urodzenia...i mozna bedzie uzupelniac ja cyklicznie i obserwowac jak maluchy rosna?

Polecam rowniez fajna stronke z SIATKAMI CENTYLOWYMI
http://siatkicentylowe.pl/, gdzie po zarejstrowaniu sie mozna prowadzic indywidualne wykresy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
więc ja pierwsza:-)
waga urodzeniowa 3300g
waga w 21 dobie 3700g
waga w 33 dobie 4350g (dziś)
a Bartosz urodził się ze wzrostem 54cm a dziś wyszło 53cm:eek:
[/URL]

Ostatnia edycja:
Anetko, dziękuję za linka :-) ale mój jest chyba troszkę za mały - ma dopiero 3 tygodnie :-)
Ja dzisiaj byłam u pediatry i się okazało, że Mały troszkę przytył :-)
04/11/2008 jak się urodził miał 3440 wzrost 57
3 doba - 07/11/2008 po dwóch dobach 3290
9 doba - 13/11/2008 3500
22 doba - 26/11/2008 3900
Pani powiedziała, że mały przybiera na wadze jak na drożdżach.
Dzisiaj niestety nie został zmierzony. Chyba muszę specjalnie poprosic pediatrę o taki pomiar.

Ostatnia edycja:
A nasza klucha też rośnie jak na drożdżach :-) mamy już podwójny podbródek :-D:-D:-D
waga urodzeniowa - 3260
3 doba - 3160
11 doba - 3500
24 doba - 4280

U nas:

waga urodzeniaowa 3.430 i 50 cm
5 doba 3.350
10 doba 3.600
co do długości to nie wiem bo u mnie jakoś nie mierzą, między 14-21 dniem ma przyjśc do domu taki wizytator który sprawdza jak mały jest zadbany i on/ona posprawdzaja wszystko:tak:i może zmierzy mi małego:tak:

Oj rosna te nasze maluszki.

A to osiagi Michalka:
WAGA
30/10 - waga urodzeniowa: 3170 gram
01/11 - 3 doba: 2985 gram
05/11 - 7 doba: 3345 gram
01/12 - 1 miesiac: 4536 gram

WZROST
30/10 - wzrost urodzeniowy: 49 cm
01/12 - 1 miesiac: 56.5 cm

FILIPEK - waga urodzeniowa 3260 g (widze ze tak jak u Was DOMBAR :tak:)
3 doba - 3000 g
11 doba - 3550 g

CLUE - siatka centylowa zapewne przyda sie troszke pozniej :-) ;-)

reklama
U nas przy urodzeniu było 3200, w 3 dobie spadło do 2960, a teraz mamy 4450, pediatra kazał całkowicie odstawić dokarmianie, bo mała jest w górnej granicy przyrostu i się zrobi klucha:-)

Do góry