reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Jak rosną :-)

reklama
no to suwaczek miałam dobrze ustawiony
ale jak byłam w 20 tyg na usg to ten sam lekarz mowił ze termin na 25 a teraz z tego usg wyszło ze na 18

Ach Ci lekarze.... mój też za każdym raZEM MÓWI że Łukasz jest według usg o tydzień starszy ale nie mam się nastawiać na wcześniejszy termin... i bąź tu mądry człowieku....

Moi za to mnie sluchac nie chca. W dokumentach mam termin na 16 wrzesnia, a tak naprawde to wypada na 10 ego. Moj blad, pomylilam date okresu przy pierwszej wizycie, a pozniej jak chcialam to skorygowac, to mnie nikt sluchac nie chcial ::) Mysle, ze powinnam sie po chinsku nauczyc mowic, moj lekarz jest z chinczykiem, wiec moze lepiej bysmy sie porozumieli :p ;D

mój chłopiec waży 1800
ja przez 5 tygodni przytyłam 2,5 kg czyli w sumie 13,5 kilo ::)
(mam nadzieję ze nie dobije 20)według lekarza jest to 30t 6d

Ja nie wiem ile waży mój synuś bo nie miałam usg ale pan doktor ocenił że jest duży. ::)

Ja nie przytyłam nic, więc dalej +9. Z tego jestem zadowolona ;D ;D

oj rzeczywiście szczęściara... kiedy to było - te 9 kg na plusie... już nie pamiętam ;)
ja chyba do 20-stki dojdę :( no chyba że szybciej urodzę to może nie ;)
A wymiary mojej modelki:
BPD: 84 mm
AC: 286 mm
FL: 64 mm
Masa wg Sheparda: 2114 g
Masa wg Hadlocka: 2107 g

Lekarz powiedział, że będzie szczuplaczek, ale za to raczej będzie długa.
Leży główką na dół, gotowa już tak do wyjścia :)
Łożysko już się "starzeje", są drobne zwapnienia, ale to podobno normalne w tym okresie ciąży.
Ilość płynu owodniowego ok :)

reklama
Do góry