reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Jak rosną :-)

ale dokładne wymiary podał Ci pan doktorek ;D ;D

Edit Ty dobijasz do 20???? nie wierzę!! po dzisiejszej fotce wcale bym nie powiedziała

reklama
ja tez mam takie dokładne wymiary mojego Mikołaja

AFI-16cm
BPD-85mm
HC-310mm
AC-267mm
FL-62mm

FW-1948g

moze ktoras z was wie co oznaczaja te wszystkie litrki

AFI - indeks płynu owodniowego
BPD - wymiar dwuciemieniowy główki
HC - obwód główki
AC - obwód brzuszka
FL - długość kości udowej

FW - domyślam się że to waga Twojego maleństwa

Hej!!!
Wreszcie moge powiedzieć że będzie chłopaczek a jego wymiary na dzień dzisiejszy to:
BPD=85.5mm
HC=294mm
AC=292mm
waga: 2071g+-311g
Termin wg dzisiejszego usg na 27.09.2005 ;D

Beacia - oj kroi się duży chłopiec! ;) :)
A u Melanie drobinka, kruszynka, szczuplaczek - jak u mnie ;) choć moja drobinka ciut cięższa

reklama
Juz myślałam ,że mój chłopczyk waży za mało, bo wszystkie już piszą ponad 2 kilogramy,a mój 1800 we wtorek ważył.
ale widzę Melanie,że Twoja Paris 1883- więc się nie martwię,
chociaż lekarz mówił,że wszystko dobrze i masa odpowiada wiekowi płodu ;)
ale dobrze tak sobie porównać
chociaż trzeba brać poprawkę,przynajmniej parę deko
lipcóweczkom też wychodziły z USG bardzo duże dzieci a po porodzie były trochę mniejsze!!

Do góry