reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak rosniemy... :)

agata24: To zmierz go sama, to bardzo proste.
Dziecko w tym wieku mierzy się jak dorosłego, tyle że na leżąco.
Jeśli masz np. przewijak przy ścianie, to możesz dosunąć małego na przewijaku do samej ściany żeby ją główką dotykał. I wyprostuj mu nóżkę a do nóżki przyłóż coś prostego, np. książkę, tak żeby jego stopka o nią się opierała. I już będziesz wiedziała :tak:

reklama
Dzis Kondzio byl na szczepieniu.za 4 dni skonczy 3 miesiace.
Waga 6550 g
wzrost 65 cm (nareszcie wiem ile mierzy:-))
obw. głowki 39,5
obw. kati piersiowej 41

Nie przybiera jakos rewelacyjnie,bo przez 6 tygodni 1150 g,ale pani doktor mowi,ze minimum to 900 g/6 tygodni,wiec sie nie martwie.Własciwie to sie ciesze,bo na samym cycochu:happy:.

Nie przybiera jakos rewelacyjnie,bo przez 6 tygodni 1150 g,ale pani doktor mowi,ze minimum to 900 g/6 tygodni,wiec sie nie martwie.Własciwie to sie ciesze,bo na samym cycochu:happy:.

Ha, co lekarz, to inna opinia. Ja słyszałam, że od 100g na tydzień to jest w normie, a od 150 to już tak spoko (info od pani z poradni lakt. i od znajomej zaufanej pediatry)

Ha, co lekarz, to inna opinia. Ja słyszałam, że od 100g na tydzień to jest w normie, a od 150 to już tak spoko (info od pani z poradni lakt. i od znajomej zaufanej pediatry)

A u mnie w poradni mówią 150 g minimum :tak: raz byłam z mała ją ważyć i po niecały tygodniu znowu i przybrała 100g to kobieta się martwiła ale wtedy brakowały 2 dni do pełnego tygodnia ;-)

Tak sobie przeglądam "wymiary" Waszych dzieciaczków i doszłam do wniosku, że mój maluch to jakiś wybryk natury. Urodził się z wagą 3900 g i 58 cm - czyli w normie, po ukończeniu 6 tyg. ważył 5800 g i mierzył 64 cm :tak:, a teraz skończył 3 mies. i waży 7100 g (nie wiem jaki jest dokładnie długi - wg moich pomiarów ma ok. 70 cm).
Pani doktor powiedziała nam, że wygląda i zachowuje się (trzyma sztywno główkę i utrzymuje się sztywno na nóżkach ostatnio zaczął się podciągać na brzuchu) jak 5-6 mies. bobas. Dodam, że w nocy jest karmiony piersią, a w dzień dokarmiany sztucznie (Bebiko). Zastanawiam się co jest przyczyną, że on tak szybko przybiera.
Pozdrawiam mamusie i przesyłam gorące buziaczki dla wszystkich dzieciątek i tych małych "lutowników" i starszaków ;-).

Niektore dzieciaczki szybciej sie rozwijaja fizycznie i widocznie z Twoim synkiem tak jest.Moj starszy synek tez szybciutko sie rozwijal,az doktorka nie mogla uwierzyc,ze sztywno stoi na nozkach w wieku 5 miesiecy i jeszcze robi kroczki.Za reke chodzil majac 6 miesiecy i sam juz dawno siedzial w tym wieku.trzeba jednak uwazac,zeby za wczesnie go na te nogi nie stawiac,bo moga byc potem krzywe.I szkoda kregosłupa jeszcze...:tak:

no tak,przy tych wymiarach to moja Ala z wagą sprzed tygodnia 5160 kg to kruszyneczka;)))

Dzięki Joasiek za podpowiedz.I już wiem jaki jest długi ma aż 62 cm:szok:,a urodzeniowa to 52 rośnie mi bobas ładnie.:-):-D
Tycia mój mały przez 6 tyg przybrał teraz 1100 i lekarz powiedział że bardzo ładnie ,bo ja też myślałam że bardzo mało.:tak:

reklama
Do góry