reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak rosniemy... :)

Tak sobie przeglądam "wymiary" Waszych dzieciaczków i doszłam do wniosku, że mój maluch to jakiś wybryk natury. Urodził się z wagą 3900 g i 58 cm - czyli w normie, po ukończeniu 6 tyg. ważył 5800 g i mierzył 64 cm :tak:, a teraz skończył 3 mies. i waży 7100 g (nie wiem jaki jest dokładnie długi - wg moich pomiarów ma ok. 70 cm).
Pani doktor powiedziała nam, że wygląda i zachowuje się (trzyma sztywno główkę i utrzymuje się sztywno na nóżkach ostatnio zaczął się podciągać na brzuchu) jak 5-6 mies. bobas. Dodam, że w nocy jest karmiony piersią, a w dzień dokarmiany sztucznie (Bebiko). Zastanawiam się co jest przyczyną, że on tak szybko przybiera.
Pozdrawiam mamusie i przesyłam gorące buziaczki dla wszystkich dzieciątek i tych małych "lutowników" i starszaków ;-).
To nie zaden wybryk natury! Jesli Cie to pocieszy moja córeczka (karmiona tylko piersia) wazy 8kg a jeszcze nie ma 3 miesięcy. Jest do tego bardzo duza-70 cm, ale jak sie urodziła to miała 60 cm i 4kg.Lekarze maja podzielone zdanie na jej temat-jedna pediatra jest przerazona, juz nas chciała na jakies specjalne badania odsyłac, druga mowi ze wszystko ok-najwazniejsze ze niunia jest bardzo silna ,swietnie rozwija sie-tez powiedziała ze jest na poziomie 5 miesięcznego bobasa:tak: a poza my z mezem jestesmy duzi i to tez jest bardzo wazne - w koncu budowa ciała to cecha dziedziczna.Dlatego juz sie tym nie martwie:-)

reklama
Faktycznie duuuuza dziewczynka:szok:,ale ona tak ladnie rosła od poczatku:tak:.
Moj urodzil sie 59,a teraz ma 65,wiec duzo nie urosl:confused:.

Laila tez nalezy raczej do chudzinek....majac 3 miesiace i 17 dni wazyla w srode 5700, dlugosc 60cm, obwod glowki 40,5 cm.

Filip w sobotę miał 14 t.ż. i 4 dni,
ważył 7100g
a długość 66cm...
no rośnie mi jak szalony...ostatnio widzę to po ubraniach..wyrasta w momencie..już zaczyna nosić 74 :confused::confused:

bylam dzis u pediatry. Milenka wazy 6750, hi hi. no a długosci nie mierzono.:-):-):-)

weonika 4 miesiace i wazy 7305 kg moj maly pulpecik wszystkie panie w przychodni myslaly ze moja dziewczynka juz skonczyla pol roczku:-)

reklama
Do góry