reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak rosniemy... :)

No nieźle Sawa i Madzix, mi łokcie wysiadają przy noszeniu 7600g a co dopiero 8 kg i więcej :baffled:
Madzix. w dodatku Twoja mała dopiero co skończyła 3 miesiące :szok:

reklama
tylko moja Makrelcia jest chudzinka. Za to dluga straszniue. Czesc ciuszkow zakladam jej w rozmiarze 86. 68 wchodzi tylko z cubusa gdzie sa strasznie zanizone rozmiary. a na pewno nie wazy jescze 7 kg :no:

Z angielskich body early days na Kondzia te 6-12 miesiecy sa bardzo akurat,a 12-18 mja odrobinke luzu:-):tak:.

Tycia , my tez nosimy early-days 6-12 miesięcy i jeszcze te sa na malutką dobre.
Fakt moja córcia jest bardzo duza i grubiutka ale pediatra powiedziała , ze wszystko z nia jest jak najbardziej w porzadku-jest bardzo silna i rozwija sie duzo szybciej niz rówiesnicy-np. próbuje juz siadac, chwyta 2 zabawki w obie raczki.Pediatra była zachwycona, ze córka tak szybko sie rozwija, a moja mama uwaza ze to musi miec zwiazek z przenoszeniem ciązy(moja córcia urodziła sie w 43 tygodniu ciazy po 5 próbach wywołania porodu:szok:).Mama twierdzi ,ze moja niunia troszke nas wszystkich oszukuje ze swoim wiekiem-jak 100% kobietka-bo tak naprawde jest starsza niz wskazuje na to jej metryka:tak:wiec ten rozwój wcale nie jest az tak przyspieszony.
Na razie nie daje malutkiej do jedzenia ani picia nic poza piersia i mam zamiar tak postepowac az do 6-tego miesiąca.Istnieje duze prawdopodobienstwo ze wtedy nie bedzie juz tak mocno przybierac na wadze i jakos to sie wszystko wyrówna i zblizy do normy.

Oliwka tez juz wszystkie rzeczy nosi 9-12 mcy. Mam wrazenie, ze ostatnio śmignęła na długość a przestała się zaokrąglać :biggrin2:
Producenci odziezy dla dzieci chyba jakies dziwne rozmiary dają skoro tyle czteromiesięczniaków je nosi.

reklama
Rany!!!Ja dzisiaj np. włożyłam do spania Tosi śpioszki, w których przywiozłam ją ze szpitala:-)Wtedy były trochę za duże a teraz są w sam raz- rozmiar z metki 56:tak:
Z reguły rozmiar 68 jest teraz na nią dobry...w 80 by się utopiła

Do góry