reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak rosniemy... :)

reklama
jak Emilka będzie przybierać w tym tepie to do końca roku przybędzie jej z 10kg :szok:

ale to wina R bo jest na L4 i wciska jej słodycze:wściekła/y: już ma zakaz i powiedziałam że jak jej da to jej wyciągne to z buzi :sorry2: już rano chciał jej wcisnąć drożdzówkę i mnie szlak trafił jak to zobaczyłam ...i obrałam jej winogrono ale to jego lenistwo bo woli dac drożdżówę niż jej obrać owoc :wściekła/y: a powtarzam mu że jak ją teraz słodkim wypasie to będzie wyglądać jak my :angry:

wiem że niektórzy się martwią że ich dzieci mało ważą i by się ze mną zamienili ale ja się boję że Emilka się roztyje w dzieciństwie i będzie mieć później problemy żeby się tego pozbyć w przyszłości a tego nie chce :-:)-:)-(bo wiem jakie ja mam od malenkości byłam pulpet i tak zostało :baffled::-( nie mówię że jest gruba bo jest akurat i taka ma zostać a nie klops taki jak biega u nas na osiedlu że dziecko 3 letnie nogami nie moze przebierać takie ma fałdki

Gosia masz racje i wcale nie przesadzasz.Po za tym duze ilości cukru nie są dobre tez dla ząbków naszych pociech.Z resztą w słodyczach mało jest witamin i minerałów....więc po co zapychac dziecku żołądek.Ja tam sie czasem cieszę,że Kuba nie może czekolady(cukierków i lizaków też ze względu na barwniki),bo na każdej gościnie by mu wciskali,a tak czeka na niego zawsze jakichs owoc,który ze smakiem zjada(znaczy zjadał:baffled:),bo ostatnio coś kiepsko mu wchodzi wszystko co nie jest mlekiem:baffled:

Filip mimo tej wagi nie wygląda nawet na ciut grubszego, ja ciągle mam wrażenie ze jest chudy....a mierzy 86 cm

młody tez je mało słodyczy, ewentualnie biszkopty i herbatniki, wszystko co z kakao odpada... drożdżówkę to zjada, nie ograniczam mu, tam tez jest mleko..

reklama
Do góry