reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Pozazdrościć wagi Waszych bobasków. Moja Gabi zakończyła trzeci miesiąc z wagą 4800 - ciągle brakuje tego kilograma, kiedy przez bakterie nie przybierała na wadze przez miesiąc:-(. Mam nadzieję, że przyspieszy z wagą jak zaczniemy jej wprowadzać kaszki i zupki.

u nas waga na koniec trzeciego miesiaca to 4850g ;) tylko moja miala najnizsza 2800g. przybiera jak w zegarku 700g/mieziac i wiecej nie chce

joamar - a jak tam waga Madzi po dokarmianiu?

reklama
U mnie mija już prawie 3 tydzień od momentu kiedy Krzyś przestał ładnie spac w nocy. Zasypia ze smoczkiem i budzi się w nocy co 2 godziny chociaż potrafi co godzinę a nawet co 15 minut:/ Czasem leżę 5 minut i słucham jak płacze bo nie mam sił się podnieść :( Jestem wykończona! Padam na twarz! Nie wiem o co mu chodzi... Je dopiero o 6 rano a tak drze się o tego smoczka:/ Może to przez te ząbki, które wychodzą... może sobie je przygryza smoczkiem i jak go nie ma to go swędza dziąsła... nie wiem ale już padam!:/ Żeby chociaż mąz pomógł ale gdzie tam... on udaje że nie słyszy bo w końcu on biedny pracuje a ja nie... więc ja mogę nie sypiać:/
wiola a może mu pomoże coś takiego Tommee Tippee GRYZACZEK DZIĄSEŁKO 2sztuki 2kol /23 (1508026464) - Aukcje internetowe Allegro jeden jest na przednie a drugi na trzonki

u nas waga na koniec trzeciego miesiaca to 4850g ;) tylko moja miala najnizsza 2800g. przybiera jak w zegarku 700g/mieziac i wiecej nie chce
My miałyśmy wagę spadkową w szpitalu 3360g.

Gabi wczoraj przewróciła się pierwszy raz z brzuszka na plecki. Bardziej przypadek niż zamierzony ruch, bo była niesamowicie zaskoczona ;-)

Wiolcia ja bym mu na noc aplikowała Paracetamol w pupę, żeby sie bida nie męczył, zabki jak wychodza to własnie w nocy najbardziej bolą te dziąsełka więc co mu się dziwić....

U nas dziś 3 miesiaczek stuka:) ale waga nie wiem jaka, w czwartek idziemy do kontroli to sie okaże, ale będzie coś ok 5500 jak 3 tyg. temu było 5100, pampersów używamy "3", od jakiś 3 dni, pięknie sobie głużymy i popiszczymy przy smianiu się, ale na to hahaha prawdziwe jeszcze ciągle czekam, juz ją prowokuję jak moge hehe ale coś nie mogę z Niej tego gardłowego smiechu wydobyć:pp, ubranka to w większości 62 ale już wpasowuje się w 68, wyciaga juz rączki do zabawek, te ruchy jeszcze ma takie niesskoordynowane ale skupia sie i stara dopiec swego, fajnie to wyglada, miny przy tym strzela nieziemskie;p, niestety uznaje moje tylko rączki i w ogóle tylko mame, więc ciężko mi troche bo ostatnio usypianie to tylko na raczkach ale nie wolno mi usiąś hehe, muszę stać i się kiwać no ale w ogóle to jest przecudowna:-p

joamar - a jak tam waga Madzi po dokarmianiu?
Dzięki za pamięć, gdzieś tam pisałam, że Madziulek zaczęła przybierać pięknie:-) Nadal pewnie jest najmniejszym dzieciaczkiem na grudniu i nie mieści sie w siatach centylowych, ale już oscyluje koło 5 kg i przybiera około 270g tygodniowo. Mały pucuś się robi:-)

Sarka to tak jak mój Mikoś :-))) Tez konczy 3 miesiace :-) ale kolos z niego na maxa,ubranka kupujemy na 74 cm :-) ihihihi

Ja na siatki centylowe nie lukam,ale luknę z ciekawości heh

zwróciłyście uwagę na to która rączką dziecko chwyta zabawki.. wydaje mi się że Miki będzie leworęczny bo głównie ta rączkę wyciąga po zabawki ( w 80% przypadków)- a mąż leworeczny więc bardzo możliwe :) Olek praworęczny po mnie :)

Ostatnia edycja:
zwróciłyście uwagę na to która rączką dziecko chwyta zabawki.. wydaje mi się że Miki będzie leworęczny bo głównie ta rączkę wyciąga po zabawki ( w 80% przypadków)- a mąż leworeczny więc bardzo możliwe :) Olek praworęczny po mnie :)
Lolo bardzo dlugo wszystko łapał lewa łapką, jadł, bawił sie, rysował. Nigdy go nie ganiłam za to i w pewnym momencie sam się przestawił na prawa reke, choc czesto rysuje lewą. A nikt mu uwagi nie zwracał bo zabroniłam. Tez myślałam, ze bedzie leworeczny. A momentami oburęczny a teraz nie wiem ale bardziej na prawa reką.
Fifkowe stawy biodrowe sie polepszyły i nie musimy sie juz kontrolowac. Szerokie pieluchownie tylko na noc...Do 6 miesiaca.

reklama

Mamolka ale to mozna zmienic :) To nie jest w 100% genetyczne, wystarczą cwiczenia, kazdy nawyk da sie zmienic, szczegolnie i tak malego czlowieka :) wystarczy, ze za kazdym razem bedziesz przekladala zabawke z lewej raczki do prawej i kiedy bedziesz podawała mu cokolwiek to zawsze w prawa raczke, chocby chcial chwytac lewa, jednak praworecznym jest latwiej :)

Do góry