Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
MajeczkaPL ma rację. Katar musi potrwać. ja odciągam wydzielinę z noska gruszką. Robię tak za radą mojej mamy, która używała gruszki gdy ja byłam mała.
Najlepiej popsikać dziecku wodą morską i odciągnąć aspiratorkiem. Kupiłam ostatnio w sklepie u siebie w Szczecinie aspirator kin i okazał się super. Ma miękką silikonową końcówkę no i cena bardzo niska
macie racje nie ma złotego środka na to żeby katarek znikł ale można maluszkowi ulżyć różnymi sposobami, ja kupiłam aspirator kin a aptece i pomaga maluszkowi przejść przez katar. Dzieciaczek tak się nie męczy
Dobrze jest właśnie jak najszybciej walczyć z katarem bo to łatwo może przejść na drogi oddechowe. Ja mojemu synkowi zawsze psikam wodą morską i daje mu owoce żeby witaminami wzmocnić organizm. Czasem po katarze pojawia się kaszel. Jestem zwolenniczką naturalnego leczenia więc podaje wtedy tylko Dicotuss z prawoślazu bo nie ma żadnej chemii. Do tego ważne jest też wietrzenie mieszkania
Ja używam elektronicznego aspiratora MesMed PingwiNosek, sprawnie i szybko pomaga pozbyć się wydzieliny. Ma fajny kształt, łatwy w utrzymaniu czystości. W zestawie wymienne końcówki dostosowane do wieku dziecka. Naprawdę przydatne urządzenie.
Nosek maleństwa najlepiej oczyszczać za pomocą Metody 3 Kroków, która gwarantuje nie tylko skuteczne odciągnięcie katarku, ale także nawilżenie śluzówki. Jak dokładnie przeprowadzić proces można sprawdzić na naszej stronie: Link do: Katarek - Metoda 3 kroków do walki z katarem u dzieci i niemowlaków A jeśli macie wątpliwości jaki aspirator wybrać, to zobaczcie, co na ten temat mówią mamy w akcji Jak mama mamie: Link do: Jak mama mamie - Katarek