reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Madziek a próbowałaś o stałej porze go kłaść?? Może on jest już tak zmęczony ze nie może zasnąć.
Ja moją mała przyzwyczaiłam, ze po ok 2 h od wstania idziemy spać tzn ona idzie-klade ja do łózeczka, daje lalke, pieluszke i czekam az zasnie. Zazwyczaj zasypia bez wiekszych problemów, a czasami szaleje az wkoncu sie zmęczy i zasypia. Póżniej ok 15.00 kłade ja znowu na drzemke, śpi ok 1h i dopiero wieczorem po 20.00

reklama
no to od jutra zacznę go kłaść o jednej porze na popołudniową drzemkę, może się nauczy. To prawda ze zmęczenia tak marudzi :-(
Kasiu może to przez pełnię, że Pawełek w nocy był niespokojny.

Pianistka i jak? u nas ze spaniem w dzień pełen sukces. Tylko w nocy wciaz dwie pobudki

Oj, to super! Dwie pobudki to i tak super!

U nas nadal to samo: odkladam i sie budzi po 15 min:( przedwczoraj juz nie wyrobilam, byla pozniej w dzien tak marudna, ze po 17 przylozylam do cyca i spala prawie 2h (rano tylko 15 min.), wczoraj rano drzemka 15 min. i po poludniu znow 15 min. Na razie wiec zero postepu, jak nie trzymam na podusi to sie wybudzi i nie dospi:( No a na noc zasypia przy piersi, odkladam i jak sie obudzi (ja juz zazwyczaj spie) to niestety, biore do nas bo mi sie nie chce wstawac i siedziec z poduszka. Zamiary byly inne, ale inaczej sie w ogole nie wyspie.
Kurde, kiedy ona polubi to lozeczko???
Nic, grunt to sie nie poddawac:)

Edit: mowia, ze najprosciej dawac dziecku wode zamiast mleka w nocu i oduczy sie ciaglego wstawania, ale co jak dziecko nie tyka butli? Trzeba wstawac za kazdym razem, podnosic, dawac wode z kubka i usypiac na rekach???

Ostatnia edycja:
Oj, to super! Dwie pobudki to i tak super!

U nas nadal to samo: odkladam i sie budzi po 15 min:( przedwczoraj juz nie wyrobilam, byla pozniej w dzien tak marudna, ze po 17 przylozylam do cyca i spala prawie 2h (rano tylko 15 min.), wczoraj rano drzemka 15 min. i po poludniu znow 15 min. Na razie wiec zero postepu, jak nie trzymam na podusi to sie wybudzi i nie dospi:( No a na noc zasypia przy piersi, odkladam i jak sie obudzi (ja juz zazwyczaj spie) to niestety, biore do nas bo mi sie nie chce wstawac i siedziec z poduszka. Zamiary byly inne, ale inaczej sie w ogole nie wyspie.
Kurde, kiedy ona polubi to lozeczko???
Nic, grunt to sie nie poddawac:)

Edit: mowia, ze najprosciej dawac dziecku wode zamiast mleka w nocu i oduczy sie ciaglego wstawania, ale co jak dziecko nie tyka butli? Trzeba wstawac za kazdym razem, podnosic, dawac wode z kubka i usypiac na rekach???

A może jak na noc zrobisz jej kaszkę na gęsto na mleku modyfikowanym lub swoim odciągniętym, bardziej się nasyci i może będzie spać spokojnie i sama w łóżeczku. Mojej kuzynki mały tez byl długo na piersi i nie chciał butli, Patryk tez na poczatku nie chciał, ale podpasowała mu Tommee Tippee, a potem to jeszcze parę razy mu zmieniłam i w końcu pije z avent.
A i może niech śpi na jakimś Twoim ubraniu, wiesz Twój zapach, może to chodzi o to, że ona potrzebuje bliskości z mamusią :-)
U nas z samodzielnym spaniem w nocy nie ma problemu, bo mały śpi sam, tzn z Kubusiem Puchatkiem w łóżeczku, ale w ciągu dnia prawie nic nie śpi :-(

No ale w nawiązaniu do mojego postu wyżej, dziś jak zawsze bawił się do upadłego, no i go takiego ululanego płaczącego szybko wzięłam na ręce, dałam butle, zjadł i poszedł spać, tzn zrobił to w trakcie jedzenia i na śpiocha pił butle, no i wielki sukces spał ponad godzinę w domu :-) nie w wózku na spacerze, ale ja z obawy, że się obudzi siedziałam przy kawie jak mysz pod miotłą.

napisalam sie, post dlugi ze hej, i moje kochane szczescie podeszlo i wyrwalo mamusi kabel laczacy laptopa z monitorem (w laptopie zbilam ekran ) :/ musialam resetowac kompa

w skrocie: kupilam malutkiej dzisiaj lozko, niskie dla malych dzieci, okolo 20cm wysokosci, siega jej do bioderek.w lozeczku ciezko ja uspic, wrecz niemozliwe, a przenoszona budzi sie albo od razu albo po 15 min. z kolei bardzo boje sie,ze mi spadnie z lozka pomimo podkladania kolyski. tu jak spadnie, to z polowy wysokosci(moje lozko dwa razy wyzsze), i jeszcze podkladam jej takie dmuchane kolko,a w srodku poduszka.
nowe lozko jest w mojej sypialni i dzieli nas komoda
na razie zaliczyla 1,5 h dzrzemke- sukces, a pol h temu zasnela na noc. prawdziwy sprawdzian tak naprawde to beda nocne karmienia, zobaczymy.
wrzucam fotki dla zobrazowania. lozeczko jest z ikei,ale kupilam uzywane na car bootsie

Załączniki

• 100_2100.jpg
    100_2100.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 65
  • 100_2098.jpg
    100_2098.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 59
lozko mozna przedluzyc rozkladajac ta barierke (?) w nogach. jak kupowalam to na zdjeciu byla taka nizsza barierka w poprzek, ale w domu jak zlozylismy lozko to jej nie bylo, moze ona byla tylko pokazana,ze w ikei mozna dokupic,sama juz nie wiem. ale boje sie,ze mala by probowala przez nia przejsc, bo byla za nisko,zeby to uniemozliwic, a z kolei wtedy spadlaby z wiekszej wysokosci.
zobaczymy, jak bedzie problem to dokupie bed guard , cos takiego Summer Double Bed Guard Blue BNIB! on eBay (end time 26-Sep-10 21:49:14 BST)

to jest ikea vikare bed

reklama
Do góry