reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Ja już naprawdę nie wiem co z tym nocnym spaniem . Dziś jak obudził się o 1 , tak potem co 2 godziny... Pediatra twierdzi , że zęby , ale tu mnie nie zaskoczyła- tak najłatwiej powiedzieć:cool:

reklama
Viburcol tez nie robi wrażenia na Patryku :-( teraz niby 4 górne mu idą, bo w sumie widać jak prześwitują przez dziąsełka, no i była noc gdzie nie mógł spać, dostał czopki, ale nie podziałały, usnął ze zmęczenia po dłuższym czasie lulany na rączkach, chociaz nie jest do tego nauczony i jak tak próbuję w ciągu dnia na dzremkę go ululać, to mi się wyrywa, płacze i dupa :-(
No ale nawiązując do drzemek popołudniowych to śpi już +/- o stałych porach po 40 min-120 min :-) ale w foteliku samochodowym, który już przymały jest na niego ;-p ale zawsze to coś :-)
Swoją drogą Martolinka nie wydaje Ci się, że pediatrzy jakoś tak niepokój u dzieci lub nieuzasadnione płaczki zwalaja na zęby??? Ja tak to odbieram, a przecież mogą to być wzdęcia, kaprysy, nudy czy coś, ale na zęby najlepiej zgonić;-(

Wiecie dziewczyny najlepiej zwalic na zeby i "miec swiety spokój". Lekarz ma "czyste sumienie" a mama niech sie martwi .

U nas zanim zęby wyszły też podejrzewałam nie wiadomo co a jak dolne jedynki się przebiły to były dwa wspaniałe dni i dwie super noce :D a potem górna jedynka i masakra....wyszła i spokój, teraz pcha się następna i masakra. Także już wiem co od zębów :)

A jak się ma wątpliwości zawsze można oddać mocz na posiew...

A ja powiem ze u nas jak byl mały to tylko przez kolki spał na rekach delikatnie bujany - masakra wszystkie drzemki u dziecka do 3 m-cy przesiedzialam z nim na rekach przed kompem lub tv. Myslalam ze garba dostane bo małego sobie na kolana oparłam wiec zaden ciezar. Teraz jak juz sie nie miesci to jemu równiez niewygodnie i sie wypina, wiec wyczuwam moment kiedy zasypia i chciałby sie poprzeciagac i ułozyc i ja go siup do lozeczka on sie poprzeciaga, rozwali i jest git :-D

U nas identycznie tyle że do 4 m-ca masakra i przez to nauczył się lulania.

zupelnie nie na temat ale wlasnie mi sie przypomnialo, ze snilo mi sie, ze zajrzalam Amelce do buzki a tam ona ma wszystkie zabki na dole juz a na gorze tylko dalej te dwie jedynki ....hahahaha

zupelnie nie na temat ale wlasnie mi sie przypomnialo, ze snilo mi sie, ze zajrzalam Amelce do buzki a tam ona ma wszystkie zabki na dole juz a na gorze tylko dalej te dwie jedynki ....hahahaha

Ja tez mialam taki sen - liczylam i miala 7 zebow! Wstaje rano, zagladam do buzi... a tam pusto:) Dopiero kilka tyg. pozniej wyszly pierwsze dwa:)

reklama
Do góry