magdab200!o2.pl
Zaciekawiona BB
- Dołączył(a)
- 7 Kwiecień 2017
- Postów
- 61
Hej!
Potrzebuje porady udało mi się zdobyć dużą ilość ekologicznych jabłek dla mojej 8 miesięcznej córki. Niestety długo już nie poleżą, więc muszę je przerobić. Pomyślałam o przecierach, które bym zapasteryzowała. Jak zrobić przecier (marmoladkę) z jabłek - wiem. Gorzej z dodaniem innych owoców. Świeżego zdobędę tylko banana. Reszta to same mrożonki - maliny, czarna porzeczka, truskawka...
I tu pojawia się problem, czy te mrożone owoce też trochę podgotować, potem przetrzeć z jabłkiem i zapasteryzować? A co z bananem?
Czy lepiej zrobić przecież z samych jabłek, a pozostałe owoce dodawać "świeże" - jeśli tak można powiedzieć o mrożonkach?
Potrzebuje porady udało mi się zdobyć dużą ilość ekologicznych jabłek dla mojej 8 miesięcznej córki. Niestety długo już nie poleżą, więc muszę je przerobić. Pomyślałam o przecierach, które bym zapasteryzowała. Jak zrobić przecier (marmoladkę) z jabłek - wiem. Gorzej z dodaniem innych owoców. Świeżego zdobędę tylko banana. Reszta to same mrożonki - maliny, czarna porzeczka, truskawka...
I tu pojawia się problem, czy te mrożone owoce też trochę podgotować, potem przetrzeć z jabłkiem i zapasteryzować? A co z bananem?
Czy lepiej zrobić przecież z samych jabłek, a pozostałe owoce dodawać "świeże" - jeśli tak można powiedzieć o mrożonkach?