reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kiedyś niewielu ekspertów wierzyło, że małe dzieci mogą doświadczać depresji lub lęku. latach 90. stało się jasne, że depresji i lęku mogą doświadczać nawet trzylatki. Jednak u wielu dzieci objawy depresji objawiają się w pozornie niepowiązany sposób, na przykład agresją, zaburzeniami odżywania lub nadpobudliwością. Zapraszam cię na bezpłatny live. 2. marca o 15:30 Wpadaj na YT albo oglądaj na FB

reklama

jaki termometr?

reklama

Jotemka

Fanka BB :)
Witaj Aniu,

nie uwierzysz moze ale od zawsze uzywam rteciowego. Mam dwojeczke dzieci i zawsze sie sprawdzal. Zawsze mierzylam pod paszka. Nigdy nie stresowalam siebie i dzieci mierzeniem w odbycie. Uwazam, ze to nieludzkie. Niestety nie pomoge Ci w podjeciu decyzji. Pozdrawiam serdecznie i zycze sukcesow wychowawczych :)

kanga_aga

Fanka BB :)
no ja podobnie jak przedmówczyni używam rtęciowego albo takiego elektronicznego ale wzorowanego na normalnym - jeżeli chodzi o termometry douszne to im nie wierzę, po tym, jak anka leżała w spzitalu i termometr douszny ( po wymianie baterii) wskazywał 37 stopni a rtęciowy 39,5 - oczywiście Anka była gorąca i rozpalona - niestety skończyło się szokiem septycznym i utratą przytomności bo mi pielegniarki nie wierzyły bo mierzyły przeciez swoim cudeńkiem.. na szczęście lekarka mi uwierzyła i zdiagnozowano u andzi sepsę w odpowiedniej chwili - ale boję sie co by się stało gdyby nie to zę ten termometr zwykły inna mama z sali miała swój z domu przyniesiony..
ja się tych "cudów techniki" boję..

moniaa_

Mama 2004 i 2009
Miasto
Bruxelles
Witam
No cóż ja używam i elektronicznego do pupci i elektrycznego do uszka BRAUNA. Częściej używam usznego bo jakos wydaje mi się lepszy, no ale każda mama ma inne doświadczenia, ja znowóż do rtęciowego nie jestem przekonana :).

Naur

Fan(ka)
Miasto
Sopot
No cóz, a ja jednak wole zdecydowanie rteciowy. Mam elektroniczny i ten niby dobry, a cuda wskazuje. Rteciowy nigdy mnie nie 'oszukal" ;D

Też próbowałam już różnych i u siebie i u dzieci ale najlepiej zawsze się sprawdzał rtęciowy. Nie mam zaufania do elektronicznego, że mnie nie oszuka. I mierzenie pod pachą chociaż słyszałam że lepiej w ustach ale każ dziecku utrzymać w ustach... :p

MojeKLocki24

Aktywna w BB
Nic dziwnego, że termometr rtęciowy sprawdzi się najlepiej bo też jest dokładny jeżeli chodzi o pomiar. Bezdotykowe może i są wygodne, ale właśnie z dokładnością pomiaru różnie bywa.

MojeKLocki24

Aktywna w BB
A możesz powiedzieć czego dokładnie byś się bała podczas mierzenia temperatury takim termometrem? Bo nie do końca rozumiem, o ile mi wiadomo to taki tradycyjny termometr jest bardziej dokładny niż bezdotykowy.

reklama
reklama
Do góry