reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jakie imię dla Dzidzi ?

reklama
O nie! Z Bruno to ja byłam pierwsza :-D innego imienia nie mamy dla chłopca, zadne nie przebija, a dla dziewczynki mnóstwo :-)

U nas na samym początku był temat Julki, coby pasował do Amelki, natomiast ostatanio włączyła mi się Hania i... jeśli do lutego się nic nie zmieni, to zostanie :) Generalnie mamy problem jeśli chodzi o dziewczynkę, bo mamy z TŻtem małą rozbieżność, co do chłopca zgadzamy się na sto procent: Filip lub Wojtuś :)

U nas jeśli chodzi o chłopca to będzie bezdyskusyjnie Nataniel natomiast dziewczynka ma być Klaudia, Alicja, Agatka z typami własnie w takiej kolejności

My dopiero w sobotę zastanawialiśmy się nad imionami. Dla chłopca mój maż upiera się na Kubą - mi się podoba, ale podoba mi się też Wojtuś i Filip i Krzysiu. A dla dziewczynki to tak myśleliśmy nad Asią i Martynką. No ale to temat jeszcze otwarty i wszystko może się zmienić.

reklama
Wreszcie po wielu starciach i nirporozumieniach doszliśmy do porozumienia i wybraliśmy imiona :):) Początkowo córeczka miała mieć na imię Michalina bądź Zuzanna, a synek pozostawał pod znakiem zapytania. Mi sie podobały imiona Antoś Ignaś Franek, a mojemu W Witold, Bogusław, Zbyszko. Jednak w końcu każde z nas zrobiło liste imion dla chłopców i dla dziewczynek. Podkreśliliśmy te które powtarzały się na mojej liście i na jego. Było ich sporo choć wcześniej nie mogliśmy się dogadać. A później to już poszło z górki i teraz już wiemy! :) Córeczka będzie miała na imię Blanka, a synek Kajetan [Kajtek] :)

Do góry