reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imię dla dziecka ?

Ja mam jedno imię, mąż dwa.
Synio też dwa - Filip Kajetan, a wybrane tak dlatego, że mąż chciał FIlipa, ja Kajetana i to był taki kompromis. W sumie bardzo często używamy obu imion.
Jak to będzie z drugim synusiem to się jeszcze okaże.

Może teraz Kajetan Filip ? ;) - raz będzie twoje na wierzchu ;)

reklama
My też mamy po 2 imienia, ale nie zastanawiałam się jeszcze czy damy 2 imię, pewnie tak:) Z pierwszym mamy jeszcze problem:) Chyba poczekamy do ostatniej chwili i jak zobaczę mała i spojrzę jej w oczy, to zdecyduję się na to konkretne, mąż też jest tego zdania:) Wydaje mi się, że imię jest częścią człowieka i musi pasować do osobowości:) Wahamy się między Zuzią a Alicją:)

Skoro wiemy, że będzie dziewczynka to czas zacząć wybierać dla niej imię :tak:
Muszę poszukać w necie jakąś wielką księgę imion i zacząć ją studiować, bo wiem że łatwo nam nie pójdzie ;-) Przy pierwszej ciąży też mieliśmy niezłą zagwózdkę ;-):-D

Ja z siostrą mamy po jednym imieniu, mój mąż ma dwa imiona, a synuś też ma dwa. To był nasz kompromis ;-) Oboje chcieliśmy by miał na imię Witold, ale mój mąż chciał jeszcze dać synkowi imię po swoim nieżyjącym już ojcu - Marian. Ja nie znosze tego imienia, ale poszliśmy na kompromis ... i daliśmy synkowi drugie imię Andrzej. Mój tata jest Andrzej, a teściu miał tak na drugie imię ;-) Więc jest Witold Andrzej N.

B_iala, ale za to możesz wybrać dłuższe imię ;-) Bo gdybyś miała długie nazwisko to długie imię nie zmieściło by się w rubryczkach urzędowych :-D:-D:-D

reklama
A mój małżon uparł się na jedno imię. U mnie w rodzinie każdy ma po 2 imiona (+3 z bierzmowania), a u niego każdy ma po 1 imieniu. Niestety chyba muszę iść na kompromis, ponieważ to ja zadecydowałam ostatecznie jak będzie miało na imię nasze dzieciątko :-)
Tak czy siak nadal nad nim pracuję i go męczę, aby dać dzidzi także drugie imię. Do porodu jeszcze mam trochę czasu :-D

Do góry