reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

U mnie trzy znajome mają córki Zuzy (2 lata, 7 lat I kilka mscy) ale na forum rzeczywiście Zuza wiedzie prym ;) Wśród znajomych są dwie Alicje, kilka Julek, Mai, Kai, Oliwek i kilkanaście Amelek hehe a pochodzę z Krakowa. Mamy też Wiktorie dwie i kilka Hani. Aaa o trzy Natalki ale tylko jedna Lenka np

reklama
Ja wśród znajomych mam Wiktora, Antosia, 3 Kacprow, Alana, Magdę, Lenę, Tymona, Majkę, Kubusia, Marysię i Sebastiana. To Wszystko dzieci do 5rż

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

Mi się dla dziewczynki podoba Milena, Emila, Magda ( to imię jest rewelacyjne bo duża Magdalena, mała Madzia a pomiędzy jeszcze kilka innych) .
U mnie u znajomych jest Wiktoria, Zuzia, Matylda, Amelka, Wiktor, Nikodem, Lenka, Lidka, Ola, Tymon, Tomek, Sebastian. Bartek też jest ale taki co kończy już zerówkę.

u Nas imię - Zuzia, było wybrane od samego początku znajomości :) Więc nawet nie było innej opcji :) i przyznam szczerze, że nie wiedziałam, że teraz jest aż takie popularne :) na forum mamy plagę, ale w mojej okolicy nie ma żadnej Zuzi, nawet żadna koleżanka, no zupełnie nikt już nie mówiąc o dzieciach... :)

U nas teraz na tapecie Sara. Mąż wcześniej rzucił Karina. Jeju ale my nie zdecydowani jesteśmy, tzn.ja(jakbym w ciąży była ;-) ) mąż do brzucha juz Sara mówi.

Ja tez zauważyłam że Zuzia robi się popularne, ale pomimo wszystko to był mój faworyt. Tak samo juz słyszałam tez Bartusia u 2 innych osób bedzie i nerwy zaczynam mieć noo
Oj tam - a to chyba Ty musisz czuć to imię a nie patrzec co kto inny ma. Jak ma być Bartuś to będzie ;)

u Nas imię - Zuzia, było wybrane od samego początku znajomości :) Więc nawet nie było innej opcji :) i przyznam szczerze, że nie wiedziałam, że teraz jest aż takie popularne :) na forum mamy plagę, ale w mojej okolicy nie ma żadnej Zuzi, nawet żadna koleżanka, no zupełnie nikt już nie mówiąc o dzieciach... :)
To tak jak u mnie - miał być Olek po dziadku i nie ma znaczenia dla mnie ile tych Olków będzie i czy w klatce mam jakiegoś (bo nie wiem jak mają na imię małe bobaski u sąsiadów). Jakoś mnie to nie interesuje, bo imię to ma dla mnie trochę inne znaczenie i wybrałam je z nieco innych powodów. Natomiast Różę wybraliśmy wspólnie z ex-mężem i też nie patrzeliśmy na popularność a na to jak nam pasowało do brzucha mówić :D Hahahah i tak pozostało. Żadne inne imię by do niej nie pasowało :)

U nas teraz na tapecie Sara. Mąż wcześniej rzucił Karina. Jeju ale my nie zdecydowani jesteśmy, tzn.ja(jakbym w ciąży była ;-) ) mąż do brzucha juz Sara mówi.

mój chciał Karine. to piękne imię o pieknym znaczeniu "najbardziej ukochana". niestety w latach 90' w polsce to był odpowiednik Vanessy czyli imienia którym rodziny pato próbowały dać dzieciom lepszy start... także znam dwie kariny z rodzin alkoholików z czego jedna zaszła w ciążę w wieku 15 lat... niestety nie sposób wybić mi z głowy tego skojarzenia dlatego niestety musialam odmówić mężowi mimo że imię jest piękne

Akatsuki ja znam jedna Karine i większego wzoru cnót nie ma. Anioł nie kobieta spokojna wykształcona.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Ja znam jedna Karine i to bardzo szalona dziewczyna. Pozytywne mam skojarzenia z nią. A Sare znam jedna Polke, a tutaj dwie dorosłe i jedna w przedszkolu u córki. A jak z nią rozmawiałam wczoraj to okazało się ze w najmłodszej grupie tez jest Sara. I ogólnie dużo ich tutaj chyba jest

reklama
Do góry