elżbieta79
mama Paulinki i Majeczki
Ja też bym podała Bebiko 2, żeby nie zmieniać mleczka. Dosyp troszkę kleiku ryżowego i będzie OK. Wszystkie mleka zostały zmienione ok sierpnia, września i teraz dwójki podaje się po 6 miesiącu. Myslę że parę dni nie robi różnicy. Poza tym każde dziecko reaguje inaczej. Moja córeczka po NANie wymiotowała, po bebiko miała zaparcia a po BEBILONIE jest super. Dlatego uważam że jak mleczko pasuje dziecku to nie ma co eksperymentować z innymi.

i stolec mu się wyregulował
. Więc moja rada brzmi spróbować odstawić klei, a podawać samo mleko i to powinno pomóc.
No cóż są lekarze i lekarze! Ja bym się ta pania wogule nie przejmowała i dawała takie mleko które dziecku najlepiej odpowiada a najlepiej to zmienic lekarza!!!
Podaje małemu ryż do obiadku czasmi. Po ryżowym miał okropne zaparcia, zresztą tak jak od manny. Od razu przeszłam na kleik kukurydziany i jest ok. Mały za butlą przepada. to ile sypiesz do butli zależy jakie Bobas preferuje. Mój lubi się napchać
i nie znosi jak mu szybko leci ze smoka( od razu sie dławi) więc robie naprawde gęste czyli tyle samo płaskich miarek (używam tych od mleka) mleka co kleiku.. Zrobisz kilka razy i bedziesz wiedzieć ile sypać. Kleik wsypuje do zrobiionego mleczka i potem mocno od razu butlą pomacham. Jak dłuzej poczekasz to mogą zrobić się grudki.