reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jedzenie- przepisy,porady kulinarne :)

Smarujesz naczynie żaroodporne masełkiem, kroisz w cienkie talarki białą część pora, wrzucasz do naczynia i solisz troszkę, ok centymetrowe płaty piersi z kurczaka ( takie przekrojone wzdłuż) na ten por rozkładasz, przyprawiasz warzywkiem, ziarenkami smaku lub innym tego typu wynalazkiem, na to nakładasz ser żółty w plastrach tak, żeby przykryć te piersi, smarujesz to wszystko dość obficie majonezem i wrzucasz do podgrzanego piekarnika na 45 minut na 180 stopni z termoobiegiem:-D
Aż mi ślinka poleciała:tak:, Czas na wykonanie to jakieś 7-8 minut, serio! łącznie z umyciem porów z przeklętego piasku :wściekła/y:
Acha...ja robię w proporcjach na 4 piersi przypadają 3 pory.
ide do zamrazalki, wyjme piersi niech sie romrazaja hiih zrobie sobie mniamm kolacje;-)
 
reklama
to samo pomyslalam robiac ja, ze malo dietetyczna:-)czyli cos dla mnie:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
wpadlam zobaczyc tylko na ile stopni i jaki czas;-)piersi rozmrozilam szybko w mikrofalii hehe bo sie doczekac nie moglam...piekarnik juz sie rozgrzewa mmmmm:tak::-):-p
 
Gapcio zrobilam ta piers w porach:-)ale sie najadlam, smacznie mmm:-) pychotka cos innego:tak:nastepnym razem tylko dam wiecej pory bo ja uwielbiam:-) dzieki za przepis-dawajcie dziewczyny bo mi juz ich brak;-)

szyszunka musze z synkiem w weekend zrobic :tak:
 
GAPCIO ta pierś w porach to raczej mało dietetyczna jest ;-)
a czy można np ser pleśniowy i np zielone części pora ?


Prawie jak Mc Donalds;-):-D;-):-D;-)

A modyfikuj po swojemu!:tak: Ja raz dodałam pieczarki i równie pyszne było.
Zielonej części raczej nie bo zbyt twarda jest.

Oli to moja lubiona potrawa, cieszę się , że smakowało:) A z tą porą to ja tez kiedyś nawaliłam pełno, bo tak lubię, ale podpowiem Ci od razu, że musisz dłużej potrzymać w piekarniku, bo się nie zrobi tak na mięciutko ten por:tak:
 
JA w ten weekend zrobię te piersi Gapici a w następny szyszunki pieczeń, dopiero jestem po mielonych takż na ten tydzień mięsko mielone idzie w odstawkę.
 
Jezu po co ja tu weszlam teraz glodna jestem :-D no i pewnei ja sie skussze na piers w porach ;-) uwielbiam piersi ostatnio czesto robilam ten nowy kebab z knora z piersia mniam mniam :tak: a podobno od kurczakow cycki rosna ;-) gdzies jakis program ogladalam ze korzystnie wplywaja na wzrost biustu :-D
 
reklama
180?... 240? to jak mojemu Miłkowi zdarzy się zjeść 150 to sukces i to w dodatku w nocy kiedy nic nie kuma. W dzień jak mu zrobie 120 to potrafi 40 zostawić. Czyżby był niejadkiem? A lekarka od samego początku mówiła mi że dziecko jest przejedzone:-D i za dużo waży bo podobno jak będzie miał 6 miesięcy to dopiero powinien podwoić swoją wagę urodzeniową.

Mooj tak samo je czasem potrafi 60 zjesc a czasem nawet tego mu nie wcisne dzis zjadl mleko 120 po 12 w poludnie i nastepne udalo mi sie mu wcisnac dopiero o 20 :eek: w miedzy czasei dalam mu szpinaczek i banany
 
Do góry