reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego smakosza

a ja sie przyznaje że moje dziecko jeszcze parówki nie jadło..i nie wiem kiedy ją zje. I nie chodzi mi nawet o jej skład. ja sie ich boję :baffled: wiem, ze to bardzo głupio brzmi. kiedy robiłam oligo miała kontakt z wieloma rodzicami którzy mnie przestrzegali przed parówkami :-( to co sie stało z ich dziećmi po zadławieniu się nimi. I nie mówili o skórce chleba, jabłku czy czymś innym tylko właśnie o parówkach. Sama osobiście znam 3 przypadki ( w tym jedno w moim przedszkolu) dzieci zdrowych które w wyniku zadławienia nieszczęsną parówką doznało uszkodzenia mózgu. najczęstszą przyczyną zadławień w wieku dzieci do 2 r.ż. są właśnie niestety parówki. A wyniku zadławienia, odcięcia dopływu tlenu...dziewczyny zdrowe dziecko...nieodwracalne zmiany :-( . Za dużo sie napatrzyłam na te nieszczęścia. I ja wiem że nie uchronie małej przed całym światem, wiem, ze mnóstwo innych rzeczy może zjeść i tez może to być tragiczne w skutkach. Ale te parówki mi tak utkwiły w głowie że nie potrafie sie przekonać :-(ja nie jadłam parówek od ponad 2 lat, taka mam awersję.

reklama
Alicja wielkie dzięki za Twój post!
Właśnie też mi się tak to kojarzyło.
Zresztą z tego co pamiętam Lolisza też kiedyś przestrzegała, że średnica parówki sprzyja niestety zadławieniu :sorry:

Dawidowe no właśnie z tego co pamiętam to Lolisza pisała, żeby jakoś przekrajać, żeby nie było takich krążków o tej średnicy, bo sprzyjajązadławieniu :sorry:

no to teraz będę już przekrawać te parówki wzdłuż:tak::tak:choć ona to bardzo delikatnie gryzie,albo raczej szarpie, bo ma jak narazie tylko dwa zuby dolne hehe

Parówkę też kroję, ponieważ Wojtek uwielbia ją zjadać widelcem. Zresztą gdyby była w całości, napchałby sobie buźkę i potem by pluł (miałam już pokaz:-p).

No to moja na kolacje je mleko z 2 miarkami kaszki. Zreszta u niej ostai posiłek jest o 18 to nie ma kiedy zjeść coś innego.

Mój też zjada ostatni posiłek o 18:00 i wsuwa wtedy dwa posiłki naraz (czasami kaszkę zjada wcześniej, bo ok. 17:00, jeśli wcześniej nie chciał jeść podwieczorku) :tak: Wyjątkiem jest wczorajszy i dzisiejszy wieczór, kiedy to nie zjadł kompletnie nic powodu wyrzynającej się czwórki. Dopiero butla wchodzi mu na spaniu, tak go bolą dziąsełka :-(

reklama
alicja, straszne :-( to ja napewno długo parówki nie podam, jedno to alergia więc i tak mi sie nie śpieszy, a drugie to co napisałaś aż mnie przeraziło :hmm:

Do góry